Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Zahteroğlu: -Ne zaman toplumda şiddeti dışlarsak, kadın öldürmenin erkeklik değil, namertlik olduğunu toplumumuzun her kesiminde yerleştirebilirsek, o zaman şiddet sorununu çözebiliriz


MERSİN (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğlu, Ne zaman toplumda şiddeti dışlarsak, kadın öldürmenin erkeklik değil, namertlik olduğunu toplumumuzun her kesiminde yerleştirebilirsek o zaman şiddet sorununu çözebiliriz dedi.
     Zahteroğlu, Mersin Çağlayan Çalışan Kadınlar Derneği ve Beyaz Lale Hanımlar Derneği tarafından düzenlenen kadın ve şiddet konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, gelişmenin sadece ekonomik kalkınmayla olamayacağını ifade etti.
     Türkiyenin sosyo ekonomik gelişmişlik bakımından dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olmasını istediklerini belirten Zahteroğlu, Şiddet, aileyle, kadınla, insanla birlikte kullanmaktan sıkıntı yaşadığımız bir kavram. Ama maalesef ülkemizin bir gerçeğini görmezden gelemeyiz. Kadınlar ölürken, şiddete maruz kalırken diğer yaptıklarınızın çok da önemi kalmıyor. Bakanlık olarak ilk olarak şiddetin önlenmesi için çalışmalar yaptık. Devlet bunun önlenmesi için çalışıyor diye konuştu.
     Şiddetin önüne sadece polisiye tedbirlerle geçmenin mümkün olmadığını ifade eden Zahteroğlu, şunları kaydetti:
     Ne zaman toplumda şiddeti dışlarsak, kadın öldürmenin erkeklik değil, namertlik olduğunu toplumumuzun her kesiminde yerleştirebilirsek o zaman şiddet sorununu çözebiliriz. Hiçbir şey ana, kız kardeş, kız evlat dediğimiz kadına şiddet uygulamayı haklı gösterecek bir mazeret olamaz. Şiddet uygulayan kişi utancından evinden dışarıya çıkamamalı. Kahvehaneye, gittiğinde kimse ona selam vermemeli. Camiye gittiğinde insanlar onlara sırtını dönmeli. Böyle yaptığımızda bu işin üstesinden geliriz.
     Panele, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER