AK Partide halk günü uygulaması

AK Partide halk günü uygulaması -AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca: -Gündoğdu Mahallesinde vergi dairesinin önüne bir alt geçit yapacağız


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Gündoğdu Mahallesinde vergi dairesinin önüne bir alt geçit yapılacağını söyledi.
     Koca, AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen halk günü uygulaması öncesi, basın mensuplarıyla bir araya geldi.
     Bir gazetecinin dün, Gündoğdu Mahallesindeki bir grup vatandaşın çevre yolunu trafiğe kapatması ve sonrasında polisin müdahale etmesini hatırlatması üzerine Koca, Gündoğdu Mahallesi sakinlerinin taleplerinin doğru olduğunu ve mahallenin haklı taleplerde bulundukları söyledi.
     Taleplerinin gerçekleşmesi konusunda uzun zamandır çalışma yaptıklarını ifade eden Koca, şöyle konuştu:
     Burada yapılabilecek en iyi şey vergi dairesinin önüne bir alt geçit yapmak. Bununla ilgili olarak da taslak projeler hazırlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığından onayları aldık, oraya alt geçit yapmak için şimdi statik projelerin hazırlanmasına başlandı. Bu statik projeler tamamlanır tamamlanmaz ihale süreci başlayacak ve vergi dairesinin önüne bir alt geçit yapacağız. Projenin gecikme nedeni ise oraya yakın yerden Porsuk Çayı geçiyor ve o bölgede yer altı suları yüksek... Aslında projeyi yapabileceğimiz en güzel yer Mihalıççık Caddesi ama maalesef bu cadde de Porsuk Çayına çok yakın ve yer altı su seviyesinin yoğun olduğu bir bölge, kısmet olursa yıl sonun da veya ocak 2013te ihale sürecini tamamlayıp temel atabilirsek iyi bir başlangıç yapmış olacağız.
     Koca, Muttalip yolu üzerindeki alt geçidin çıkışında çok fazla trafik kazası oluyor, burası için ne yapılması planlanıyor sorusu üzerine şunları aktardı:
     Orada askeriyeye ait bir alan var. Arazinin alınabilmesi için Karayolları Bölge Müdürlüğü ile askeri kurumlar arasında görüşmeler yapılıyor. Askeriyeden gerekli izinlerin alınmasının ardın o yol normal hale kavuşmuş olacak. Bunun yanında Muttalip Kavşağı da 1 ay içinde genişletilecek ve şu anki trafik daha da rahatlayacak.
     Kentin çeşitli yerlerinde yapılan çalışmaları da değerlendiren Koca, Neoplus alışveriş merkezinin yanına yapılacak üst geçit için müteahhiti ön çalışmaları yaptı, muhtemelen bu hafta içinde yapım çalışmaları başlayabilir. Bunun yanında bağlar geçidin de trafiğe kapatılan kısımda bir yaya geçişinin açılabilmesi için gerekli görüşmeleri yaptık. Şu anda teknik çalışma yapılıyor, eğer bir imkan olursa kapanmış olan geçidin uygun bir yerinden yayaların geçebileceği bir alan açmaya çalışacağız dedi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AK Partide halk günü uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER