AK Parti Adana Milletvekili Küçükaydın:

AK Parti Adana Milletvekili Küçükaydın: Saimbeyli Adliyesi kapanmamalı


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili, Meclis İçişleri Komisyonu Üyesi Ali Küçükaydın, Saimbeyli Adliyesinin kapatılmaması gerektiğini bildirdi.
     Küçükaydın, yazılı açıklamasında, Saimbeylideki adliyenin kapatılarak Feke ilçesine bağlandığını, bu nedenle, ilçe sınırında bulunan bazı köylerin, mesafeleri sebebiyle adalet aramakta ve adalet hizmetlerinden faydalanmakta ciddi zorluklar yaşayacağını belirtti.
     Saimbeyli idari sınırları içerisinde bulunan Naltaş Köyünün Fekeye 108 kilometre, Çeralan Köyünün de 98 kilometre uzaklıkta olduğunu ifade eden Küçükaydın, şöyle devam etti:
     Daha önce kapama kararı alınıp tekrardan adliye açılması yönünde karar alınan çok sayıda ilçe var. Ordunun Gürgentepe, Kırıkkalenin Sulakyurt, Trabzonun Araklı, Tonya, Çaykara, Tuncelinin Nazimiye, Sakaryanın Ferizli ilçesi gibi birçok ilçenin nüfusu ve iş hacimleri de Saimbeyli ilçemizden çok daha az olmasına rağmen bu ilçelerin açılmasına karar verilmiştir. Saimbeyli Adliyesinin tekrardan açılmasını istiyoruz. Adliyelerin açılması ve kapatılması yetkisine sahip HSYK bu yetkisini kullanırken çok dikkatli olmalıdır. Objektif kriterlerle karar alması ve siyasi saiklerden uzak olması gerekir.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber AK Parti Adana Milletvekili Küçükaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER