AK Parti Adana Milletvekili Ünüvar:

AK Parti Adana Milletvekili Ünüvar: -TBMMde gazi ve şehit aileleri konusu görüşüldü ve kanunda değişiklik yapıldı


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, TBMMde gazi ve şehit aileleri konusunun görüşülerek, ilgili kanunda değişiklik yapıldığını belirtti.
     Ünüvar, yaptığı yazılı açıklamada, gazilerin ve şehit ailelerinin kendilerine bu dünyada emanet edilen en önemli kişiler olduğunu vurguladı.
     Kanunda bir çok değişikliğe AK Parti milletvekilleri olarak imza attıklarını ifade eden Ünüvar, şunları kaydetti:
     Gazi, şehit aileleri asla ülke olarak unutmayacağımız kişilerdir. Yasalaşan torba teklifte alınan kararları özetlersek, terör sebebi ile sivil vatandaşların hayatını kaybetmesi sonucu ailelerine ya da yaralananların kendilerine aylık ödenecektir. Malul olanlar, hayatını kaybedenler ve malul olanların eşleri, anne ve babaları ile çocukları, tren, vapur, belediye ile özel toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat edebilecekler. Trafik veya yol güvenliği ile tutuklu ve hükümlülerin sevk ve nakillerini sağlayanlar da yaralanmaları ya da ölmeleri halinde nakdi tazminat ve aylık bağlanması sağlanacak. Harp malulü olanlar, aylık bağlanan er ve erbaşlar ile siviller de faizsiz konut kredisinden yararlanabilecekler. Kamu kurum ve kuruluşları ile mahalli idareler, memur kadroları, sözleşmeli personel ve sürekli işçi kadrolarının yüzde 2sini terör eylemlerinden etkilenen kişilerin istihdamı için ayıracak.
     Ünüvar, Gazilerimiz ve şehit ailelerimiz için ne yapsak azdır. Hükümetimiz ve tüm milletvekillerimiz daha iyi imkanlar nasıl sağlanır çalışmaya devam edeceğiz ifadeleri kullandı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber AK Parti Adana Milletvekili Ünüvar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER