AK Parti Antalya Milletvekili Badak:

AK Parti Antalya Milletvekili Badak: -BATEMin yapacağı araştırma, geliştirme ve ıslah çalışmaları World EXPO 2016 Antalya için önemlidir


ANTALYA (A.A) - AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Merkezinin yapacağı araştırma, geliştirme ve ıslah çalışmalarıyla World EXPO 2016 Antalya için önemlidir dedi.
     Milletvekili Sadık Badak, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Merkezinde (BATEM) incelemelerde bulunarak, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Koleksiyon Bahçesi ile Türkiyenin ilk yerli karanfil ıslah çalışmaları hakkında bilgi aldı.
     Badak yaptığı açıklamada, Türkiyedeki Ar-Ge çalışmalarına hükümetlerinin çok önem verdiğini belirterek, toplam Ar-Geye ayrılan bütçenin 3 milyar liradan 10 milyara çıktığını bildirdi. Türkiyenin gayrisafi milli hasılatının yaklaşık yüzde 1inin bu çalışmalara ayrıldığını kaydeden Budak, hedeflerinin 2023 yılına kadar bunu yüzde 2ye çıkarmak olduğunu söyledi.
     Hollanda ve Almanyanın tarımda çok iyi olmalarının arkasında 1960 yılından itibaren Botanik bahçe EXPO düzenlemeleri olduğunu ifade eden Badak, EXPO, Ar-Ge merkezlerine çok önemli fonksiyon yüklüyor. Dünyadaki insanlar asıl üretimleriyle orada güçlerini gösteriyor. BATEMin yapacağı araştırma, geliştirme ve ıslah çalışmaları World EXPO 2016 Antalya için önemlidir dedi.
     Antalyada düzenlenecek olan EXPOnun, Aksu ilçesi için önemli olduğunu anlatan Badak, EXPOnun burada düzenlenecek olması çevresine yansıyacak. En önemli hususlardan biri de planlama, arazi toplulaştırılmasıdır. Vatandaşların burada modern bir tarım kente kavuşması için hiçbir sebep yok diye konuştu.
     BATEM Müdürü Abdullah Ünlü ise BATEMin bölgenin en önemli araştırma ve uygulama merkezlerinden biri olduğunu ifade etti. Ziyarete, İl Tarım Müdürü Bedrullah Erçin ve Ziraat Odası Başkanı Halil Ordu da katıldı.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Antalya Milletvekili Badak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER