AK Parti Antalya Milletvekili Çavuşoğlu:

AK Parti Antalya Milletvekili Çavuşoğlu: -Aksu Irmağı sel baskınlarının yaşanmasına neden oluyor, bu doğrultuda Aksu Barajı için çalışmalara başladık


ANTALYA (A.A) - Eski Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Aksu Barajı için çalışmalara başladıklarını söyledi.
     Çavuşoğlu, Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erolu ziyaret etti. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, denizcilik ile ilgili yaşanan sorunlara karşı her zaman çözüm için destek vereceklerini bildirdi. Balıkçı barınağı yönetmeliğinde değişiklik yapılması konusunda çalışma yaptıklarını anlatan Çavuşoğlu, denizcilik alanında yapılan çalışmalara destek vermenin görevleri olduğunu bildirdi.
     Aksu Barajı yapımının da yatırım programına alındığına işaret eden Çavuşoğlu, Aksu Irmağı sel baskınlarının yaşanmasına neden oluyor, bu doğrultuda Aksu Barajı için çalışmalara başladık. Baraj projesine Devlet Planlama Teşkilatı da onay verdi, güzel çalışma olacak diye konuştu.
     DTO Şube Başkanı Erol da ziyarette Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri, Aksu Marinası, Balıkçı Barınağı, Hemşehri Marinaları ile kruvaziyer turizm için yeni bir iskele yapım projeleri hakkında bilgi verdi.
     Projeler için Çavuşoğlundan destek isteyen Erol, Antalya için çalışıyoruz. Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri Projesi ve Aksu Marinası gibi büyük projelerimiz var. Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri projesinin sonuna gelmek üzereyiz. Denizdeki ekonominin karaya çıkmasını sağlamak için çalışıyoruz dedi.
     Türkiyede marina yatırımlarına ihtiyaç duyulduğunu anlatan Erol, Karadenizde çok sayıda balıkçı barınağı yapıldığını ancak bunların atıl kaldığını ifade etti. Karadenizdeki balıkçı barınaklarının yaklaşık yüzde 50 kapasite ile kullanıldığına işaret eden Erol, balıkçı barınaklarında kullanılmayan alanın ise yatlara tahsis edilmesini istedi.
     Antalya Balıkçı Barınağının 600 tekne bağlama kapasitesi olduğunu dile getiren Erol, tekne üretiminde artış olduğunu ve buna bağlı da bağlama sorunu yaşandığını kaydetti.
    
     -Manavgat Irmağı liman gibi kullanılıyor-
    
     Manavgat Yat ve Çekek İmalat Yapımcıları, Sosyal Tesisleri Kurma ve İşletme Kooperatifi Başkanı Oktay Berberoğlu da Antalyaya gelen 11 milyon turistin 4 milyonu Manavgatın ağırladığını söyledi. Manavgat Irmağındaki teknelerin yılda 380 bin yolcu taşıdığını söyleyen Berberoğlu, Manavgat Irmağı gizli bir liman gibi kullanılıyor. Bu doğrultuda Manavgat Irmağı ve çevresi ıslah edilmeli dedi.
     Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri Projesinin bölge açısından önemli olduğunu vurgulayan Berberoğlu, bu konuda Milletvekili Çavuşoğludan destek istedi.
     Ziyarete AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ile Konyaaltı İlçe Başkanı Osman Ali Eciş de katıldı.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber AK Parti Antalya Milletvekili Çavuşoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER