AK Parti Bayburt Milletvekili Özbek:

AK Parti Bayburt Milletvekili Özbek: Demirözü Barajı inşaatı tamamlanarak 12 Aralık itibariyle hizmete alındı. Kanal inşaatlarının tamamlanması ile birlikte 11 bin 260 hektar tarım arazisi suya kavuşacak


BAYBURT (A.A) - AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Demirözü Barajı inşaatı tamamlanarak 12 Aralık itibariyle hizmete alındı. Kanal inşaatlarının tamamlanması ile birlikte 11 bin 260 hektar tarım arazisi suya kavuşacak dedi.
     Özbek, yaptığı yazılı açıklamasında, ilde tarım ve hayvancılığı geliştirmek için uzun vadeli planlamalar çerçevesinde alt yapı sorunlarının hızlı şekilde çözüme kavuşturulduğunu ifade etti.
     Devam eden sulama yatırımlarının bir an önce tamamlanması ve yeni sulama yatırımları ile tarım arazilerinin sulu tarıma kazandırılması noktasında hükumetin ve ilgili bakanlıkların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu ifade eden Özbek, şunları kaydetti:
     Bayburttaki dev yatırımlar arasında yer alan ve 1996 yılında yapımına başlanan Demirözü Barajı inşaatı tamamlanarak 12 Aralık itibariyle hizmete alındı. Kanal inşaatlarının tamamlanması ile birlikte 11 bin 260 hektar tarım arazisi suya kavuştu. Yine bunun dışında Orman ve Su İşleri Bakanımızın ilimizi ziyaretinde verdiği talimat doğrultusunda ilimizde 23 adet sulama amaçlı gölet yapımı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Masat sulama sahası içerisinde yer alan ve 19 yerleşim birimini kapsayan toplam 12 bin 200 hektar alanda toplulaştırma için etüt çalışmaları devam ediyor. Toplulaştırma çalışması yapılan sahalarda sulamanın düzenlenmesi, kadastro alt yapısının sayısal sisteme göre yenilenmesi ve arazi içi yolların oluşturulması gibi birçok alt yapı sorunu çözüme kavuşacaktır. Kıraç arazilerin sulanmasıyla birlikte mevcut yetiştirilen ürünlere ilaveten mısır, ayçiçeği, sorgum sudan otu, yonca, hayvan pancarı silajlık mısır, şeker pancarı, patates ve fasulye gibi ürünler yüksek verimde ekonomik bir şekilde yetiştiriciliği yapılabilecek.
     Hayvancılık için çok önemli olan yem bitkileri üretiminde sulamanın önemli bir faktör olduğunu belirten Özbek, sulama yatırımlarının hayvancılık sektöründe hemen etkisini gösterdiğini belirtti.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber AK Parti Bayburt Milletvekili Özbek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER