AK Parti Bursa İl Başkanı Yalçın:

AK Parti Bursa İl Başkanı Yalçın: Bir partideki üyeliğiniz silinmediği zaman, bu üyeler 2-3 parti dolaştığı takdirde, Yargıtayın 6 ayda bir yaptığı incelemelerde bunlar görünür ve düşülür. Bu, o partilerin kusuru değildir. Üyenin


BURSA (A.A) - AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bir partideki üyeliğiniz silinmediği zaman, bu üyeler 2-3 parti dolaştığı takdirde, Yargıtayın 6 ayda bir yaptığı incelemelerde bunlar görünür ve düşülür. Bu, o partilerin kusuru değildir. Üyenin istifa etmesi ya da noterden ihtarname göndermesi durumunda bu düşüşleri normalde o partilerin yapması gerekir dedi.
     AK Parti İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Yalçın, partilerin toplumun ihtiyaçlarına göre ürettiği politikalarla gündeme gelmesi gerektiğini, siyasi partilerdeki ortak üyeliklerin sona ermesi gerektiğini söyledi.
     Bir partiden diğer partiye geçiş sırasında ve sonrasında yaşanan üyelik sorunlarına değinen Yalçın, Bir partideki üyeliğiniz silinmediği zaman, bu üyeler 2-3 parti dolaştığı takdirde, Yargıtayın 6 ayda bir yaptığı incelemelerde bunlar görünür ve düşülür. Bu, o partilerin kusuru değildir. Üyenin istifa etmesi ya da noterden ihtarname göndermesi durumunda bu düşüşleri normalde o partilerin yapması gerekir. Parti üyeliği konusuyla ilgili olarak gündemi meşgul edenlere, iddialarının tam tersini gösteren onlarca, yüzlerce üyelik formu sunabiliriz ifadelerini kullandı.
     Yalçın, sözlerine şöyle devam etti:
     Bu nedenle bu basit karışıklık ya da mükerrer yazım konusunu gündemde tutanlara, daha ciddi bir muhalefet yapmayı, politika üretmeyi, AK Partinin üye sayısına nasıl ulaşabileceklerini düşünmeyi ya da halka dokunmayı öneriyoruz. Biz, saygın bir adımla parti üyeliğine giren teşkilat mensuplarımızla ilgili daha büyük ve gerçekten işe yarayacak çalışmalar yapacağımızı duyuruyoruz. Üyelerimiz teşkilat kurgumuzun omurgasını oluşturuyor.
     AK Partide boş oturan üye olmadığını kaydeden Yalçın, bir teşkilat yapısı kurguladıklarını ve bu yapının içerisinden partinin sonraki yöneticilerini çıkardıklarını dile getirdi.
     Yalçın, Sandık Yönetim Kurullarını yaşama geçireceklerini vurgulayarak, İl Yönetimi, İlçe Yönetimi ve Mahalle Yönetimlerinin yanı sıra 273 bin üyeye ulaşmış teşkilatımızdan Sandık Yönetim Kurullarını seçeceğiz. Bunu yılbaşından itibaren uygulamaya başlıyoruz. Her bir sandığa 9ar kişilik Yönetim Kurulu atayacağız. diye konuştu.
     Bursa genelinde 7 bin sandık olduğunu ve yaklaşık 63 bin kişinin sandık yönetimlerini oluşturacağını söyleyen Yalçın, şöyle devam etti:
     Pazartesi günleri il yönetimimiz, salı günü de ilçe yönetimlerimiz toplanıyor. Çarşamba günleri de sandık yönetimleri kendi arasında toplantısını yapacak. Artık Sandık Yönetim Kurulları toplanıyor. Bir mahallede belki 20 ayrı yönetim kurulu toplantısı düzenlenecek ve bu yönetimler kendi sandıklarıyla ilgili durumları değerlendirip, o sandığa kayıtlı seçmenlerle nasıl daha fazla temas edeceklerini istişare edecekler.
     Bu toplantılardan sonra alınacak kararlarla sonraki süreçte ana kademe yönetimlerle birlikte paralel olarak izlenecek politikalar belirlenecek. Toplumun nabzını işte bu yönetim kurulları tutacak. Bu çok büyük bir organizasyondur, nehir gibidir ve bunun içerisinde yer almak ciddi sorumluluk, hizmet aşkı ve fedakarlık gerektirir. Bizim teşkilatımız bu organizasyonu başaracak güçtedir.
     Büyükşehir Yasasındaki değişiklikle ilgili konuşan Yalçın, Bu yasayla, belde ve köylerdeki statü değişikliğinin, büyükşehirlerin yapacağı hızlı ve önemli yatırımlarla büyük bir memnuniyete dönüşeceğini biliyoruz dedi.
     Yalçın, hızlı, kaliteli ve yoğun hizmet akışının merkezlerin dışında kalan ilçelere de yayılacağını vurgulayarak, Büyükşehirlerin bütçesi, il sınırları boyunca tüm alt ve üst yapı ihtiyaçlarının tamamlanmasına yetecek, üstüne farklı yatırımların da yapılmasına olanak tanıyacak şekilde genişleyecek. İl Özel İdarelerinin kapatılmasıyla köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerinde de aynı biçimde gelişmeler kaydedilecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber AK Parti Bursa İl Başkanı Yalçın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER