AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu: -2Bde Başbakan Erdoğan ve bizim yapacağımız bir şey yok. 2B Yasasını Meclis çıkardı şeklinde yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır


ANTALYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı basın yayın organlarında kendisinin söylediği iddia edilen 2Bde yapacağımız bir şey yok şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
     Çavuşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dün Demre ve Kaş ilçelerinde katıldığı programlarda 2B ile ilgili vatandaşlara bilgi verdiğini kaydetti.
     Burada yaptığı konuşmaların bazı yayın kuruluşlarınca yanlış aksettirildiğini dile getiren Çavuşoğlu, 2Bde Başbakan Erdoğan ve bizim yapacağımız bir şey yok. 2B Yasasını Meclis çıkardı şeklinde yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu konudaki görüşlerimizi önceden beri yaptığımız açıklamalarda dile getirdik ifadesini kullandı.
     Hükümetleri ve Maliye Bakanlığının yaptığı çalışmanın vatandaşın yıllardır çözülemeyen sorununu çözmeye yönelik olduğunu, bu konuda kanun çıkartılarak 2B sorununa neşter atıldığını vurgulayan Çavuşoğlu, gerekli çalışmaların yapılması için konunun ilgili kurum ve kuruluşlara havale edildiğini anlattı.
     Çavuşoğlu, 2B arazilerinin rayiç bedelinin belirlenmesinde hükümet, Başbakan veya milletvekillerinin kanunen yetkisi bulunmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Rayiç bedeller ancak görevli kurum ve yetkililerince belirlenebilir. Bizim görevimiz bu konuda vatandaşlarımızın şikayetlerini alıp ilgili kuruluşlara intikal ettirmektir. Sorunu çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yasayla ilgili vatandaşlardan gelen istekleri dikkate alarak bazı değişiklikler yaptık. Rayiç bedeller tarım alanlarında yüzde 50ye düşürüldü, taksit sayısı 3 yıldan 5 yıla çıkarıldı, mücavir alanlara girmeyen yerlerin 6 yıl taksitle ödenmesi sağlandı. Arazilerin rayiç bedelinin belirlenmesi konusunda ise çalışmalar devam etmektedir. Bedellerde kesinleşmiş bir şey henüz yoktur.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER