AK Parti Genel Başkan Yardımcısı kapusuz:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı kapusuz: -Temel ihtiyacımız eğitim olduğu için bütçeden en büyük payı eğitime veriyoruz


ANKARA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Temel ihtiyacımız eğitim olduğu için bütçeden en büyük payı eğitime veriyoruz dedi.
     Kapusuz, Polatlı Belediyesi tarafından düzenlenen, Anne-baba eğitimine katılanlara sertifikalarının verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende, AK Parti hükümetinin 9,5 yılda en büyük payı eğitime ayırdığını söyledi.
     Kapusuz, 9,5 yıldır AK Parti iktidarı devam ediyor. 9 bütçenin 9unda da en büyük payı eğitim alıyor. Temel ihtiyacımız eğitim olduğu için bütçeden en büyük payı eğitime veriyoruz dedi.
     Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkarttıklarını ve 4+4+4 olarak bölümlere ayırdıklarını dile getiren Kapusuz, şöyle devam etti:
     Yavrumuz musikiye yatkınsa o gücü o alanda geliştirmek, resme, sanata yatkınsa, spora yatkınsa kendi alanlarında gelişebilmesi için eğitimde kendisinin ve ailesinin taleplerini göz önünde bulundurarak, ihtiyaç ne ise ona yönlendirmeyi esas aldık. Her konuda Türkiyenin ve dünyanın gittiği istikameti doğru okumak, çağdaş bir eğitimle buluşturmak için eğitimle teknolojiyi bir araya getirmek... İşte Fatih Projesi dediğimiz de budur. Herkesin elinde bir tablet, o tabletle dünyada olup biteni takip etmek gibi bir fırsat.
     Madde ile manayı eğitimde buluşturarak ileriye taşımak zorunda olduklarını belirten Kapusuz, şunları kaydetti:
     Bizim inancımız, peygamberimize gönderilen ilk vahiy oku, Allahın adıyla oku... Okumak, öğrenmek bizim peygamberimizin, bizim inancımızın en belirgin özelliğidir. Mevlana Hazretleri, başarılı olmak istiyorsanız sevin diyor. İşini sev, eşini sev, mesleğini sev, ülkeni sev, vatanını sev, görevini sev... Seversen başarılı olursun, onun için bizim medeniyetimizin ismi, sevgi medeniyetidir. Sevmek çok önemli bir vasıf, sevebilmek, sevilebilmek. Bütün bu güzellikleri kazanabilmek için eğitim lazım.
     Geçen gün Ankarada bir hafızlık toplantısı oldu. 6, 7, 8, 9, yaşlarında hafızlar. O kadar cazip, o kadar güzel, o kadar sevecen ki. Bizim çok uzun zaman dilimi içerisinde ileri yaşlarda hafız olmasını beklediğimiz çocuklarımız ve büyüklerimiz 1-2 yılda hafız oluveriyor. Bu da bize eğitimde çoğu ülkelerden geri kaldığımızı gösteriyor. İlla 7 yaşı beklemişiz, 8 yaşı beklemişiz, çocuklarımız bu işi başaramaz zannetmişiz. Ama elin adamı 4 yaşında, 3.5 yaşında, 5 yaşında, 6 yaşında eğitimi devreye sokmuş. İşte eğitimde hedeflerden bir tanesi de eğitim yaşını anaokulundan başlamak üzere, okul öncesinden başlamak üzere devam ettirmektir. İsteyen çocuğunu imam hatip okuluna göndersin, isteyen Kuran kursuna göndersin. İsteyen aileler çocuklarıyla karar veriyorlarsa, devlet Kuran-ı Kerimi, peygamberimizin hayatını öğretecek bütün okullarda. Bir zorbalık olarak değil, isteyen herkese bu fırsatı sunacak.
     Konuşmaların ardından, anne-baba eğitimine katılan 40 kişiye sertifikaları verildi.
     (AT-YÜC-MUR)
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı kapusuz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER