AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: -Bu milletin ve ülkenin birliği ve bütünlüğünün aleyhine olacak, şehit ve gazi ailelerini rencide edecek hiçbir adım atmayız. Ama çözümsüzlüğü de çözüm olarak kabul edemeyiz -Taha


AYDIN (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Bu milletin ve ülkenin birliği ve bütünlüğünün aleyhine olacak, şehit ve gazi ailelerini rencide edecek hiçbir adım atmayız. Ama çözümsüzlüğü de çözüm olarak kabul edemeyiz dedi.
     Kapusuz, AK Parti Aydın İl Başkanlığının Kuşadası Pine Bay Otelde düzenlediği Teşkilat İçi Eğitim Programına katıldı.
     Toplantının basına açık bölümünde konuşan Kapusuz, çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
     Türkiyede son 30 yılda terör uğrunda birçok canın yitirildiğini, silaha harcanan paranın 330 milyar avroya ulaştığını belirten Kapusuz, Terör örgütü dediğimiz cinayet şebekesi takdir edersiniz ki dört zibidinin bir araya geldiği bir topluluk değil. Arkası var. Bu sorunun çözüme kavuşmamasını isteyen içte ve dışta ülkeler var, kurumlar var, kuruluşlar, şahıslar, şirketler var dedi.
     Çözüm sürecinin başarıya ulaşacağına inandıklarını söyleyen Kapusuz, bazı kesimlerin süreci farklı yansıtmaya çalıştığını söyledi.
     Kapusuz, şöyle devam etti:
     Bu milletin ve ülkenin birliği ve bütünlüğünün aleyhine olacak, şehit ve gazi ailelerini rencide edecek hiçbir adım atmayız. Ama çözümsüzlüğü de çözüm olarak kabul edemeyiz. İnanıyoruz ki bu süreç başarıya ulaşacaktır. Ama çok zor ve karmaşık bir durumdur. Millet adına son sözü AK Parti iktidarı ve AK Parti Genel Başkanı söyler. O söz söyleninceye kadar sabırlı olalım. Tahammüllü ve anlayışlı olalım, çözümden yana umudumuzu ve tavrımızı kaybetmeyelim.
     Bizim siyasal olarak muhatabımız asla ve asla terör örgütü değildir. Devletin ilgili birimleri ve kurumları, bu arayışa katkı sağlayacaklardır. Umuyorum bu süreç Türkiyenin hayrına olacaktır. Türkiye, geleceğini teröre tutsak bırakmamalı, Kürt halkını da PKKnın rehini olmaktan kurtarmalıyız.
    
     -Muhalefet arıyoruz-
    
     Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu eleştiren Kapusuz, sanatçı Mirkelama gönderme yaparak, Bir zaman Mirkelam vardı. Şarkı söyleyerek koşardı. Bu beyefendi koşarak konuşuyor. Öndekiyle sonraki arasında irtibat var mı yok mu belli değil. Tezatmış, uyumluymuş, uyumsuzmuş, millete ters gelirmiş hiç fark etmiyor. Bu beyefendi bildiğini okuyarak türküsünü söylemeye devam ediyor. İktidar tüm rejimlerde vardır. Muhalefet ise sadece demokrasilerde. Biz AK Parti olarak karşımızda muhalefet arıyoruz diye konuştu.
     Eğitim programının iki gün süreceği belirtildi.
    
     Muhabir: İbrahim Uzun / Tolga Albay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER