AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel: -Çözüm süreci bu ülkede şehit analarının yüreğini sızlatacak en küçük bir olaya bile müsaade edilmeyecek düzeyde yürütülmektedir -İsrailin şehitlerimizle ilgili tazminat ödemeyi kabul


GİRESUN (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Çözüm süreci bu ülkede şehit analarının yüreğini sızlatacak en küçük bir olaya bile müsaade edilmeyecek düzeyde yürütülmektedir dedi.
     Ordu programının ardından Giresuna gelen Türel, Yağlıdere ilçesinde düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.
     Türel, burada yaptığı konuşmada, partisinin Analar ağlamasın sloganıyla ortaya koyduğu birlik, beraberlik ve kardeşlik sürecinde Türkiyenin, vatandaşların dua ve destekleriyle sonuca ulaştığında çok daha farklı bir ülke konumuna geleceğini söyledi.
     Farklılıkları zenginlik kabul eden bir anlayışın temsilcisi olduklarını dile getiren Türel, şöyle devam etti:
     Irkçılık, kavmiyetçilik, işte tüm bu unsurları dinimiz kabul etmiyor, medeniyetimiz kabul etmiyor. Farklılıklarımızı zenginlik olarak gördüğümüzde, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörüyü ön plana çıkarttığımızda bu terör bu milletin ferasetiyle, devletimizin gücüyle inşallah bitecektir. Muhalefet her zaman olduğu gibi gerçek dışı beyanlarla kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır. Çözüm süreci bu ülkede şehit analarının yüreğini sızlatacak en küçük bir olaya bile müsaade edilmeyecek düzeyde yürütülmektedir
    
     -İsrailin Türkiyeden özür dilemesi-
    
     Türel, İsrailin Türkiyeden özür dilemesine değinerek, şöyle konuştu:
     İsrailin şehitlerimizle ilgili tazminat ödemeyi kabul etmesi fevkalade önemlidir ama en az bunlar kadar önemli olan bir husus Gazzedeki, Batı Şeriadaki Müslümanların artık tecritten kurtulacak olması, ambargonun kaldırılmasıdır. Orada insanlar adeta sefalete mahkum edilmek istenmiştir ama işte bu haksızlığa bir yiğit Başbakan çıkmış, Hayır demiştir. Diklenmeden dik durmuştur, hamdolsun bunun karşılığını da bugün almıştır. Ben bugün aldığımız sonucu fevkalade önemsiyorum.
    
     -Tüm vatandaşları kucaklayan tek parti AK Parti-
    
     Türkiyenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her coğrafyasında AK Parti olduğunu vurgulayan Türel, Her bölgede AK Parti birinci parti. Bir bakıyorsunuz bazı siyasi partiler ülkenin doğusuna geçemiyor, bazı siyasi partiler ise ülkenin batısında yok. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm vatandaşlarımızın kucakladığı tek parti AK Parti. Tüm vatandaşlarımız da üç seçimde üst üste oylarını artırmak üzere AK Partiyi kucaklamış ve iktidara taşımıştır ifadelerini kullandı.
     Toplantıya, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, AK Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı, AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk ve partililer katıldı.
    
     Muhabir: Aytekin Özdemir - Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER