AK Parti İl Başkanı Köse hakkında

AK Parti İl Başkanı Köse hakkında suç duyurusunda bulunacaklar -Basına verdiği demeçte memurları aşağılayan açıklama yaptığını iddia eden Türk Büro-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal, AK Parti İl Başkanı Köse hakkında suç duyurusunda bulunacak


ANTALYA (A.A) - AK Parti İl Başkanı Mustafa Kösenin basına verdiği demeçte memurları aşağılayan açıklama yaptığını iddia eden Türk Büro-Sen Antalya Şube Başkanı Nuri Ünal, Köse hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.
     Türk Büro-Sen Antalya Şube Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Nuri Ünal, AK Parti İl Başkanı Kösenin 2B konusunda Tek suçlu devlet memurlarıdır şeklindeki basında çıkan haberlerin kendilerini üzdüğünü ifade etti.
     Kösenin 2B konusunda imza yetkisi devletin memurunda. Sırf köylü mağdur olsun, bize karşı cephe alsın diye fazla fiyat yazıyor. Sonra da köylüyle biz karşı karşıya geliyoruz. Bu insafsızlıktır dediğini öne süren Ünal, 2B arazilerinin fiyatlandırmalarının 2010 yılında tespit edildiğini, aralarında AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samaninin de bulunduğu komisyonca bu fiyatların belirlendiğini söyledi.
     Nuri Ünal, şöyle konuştu:
     Taslağa göre belirlenen fiyatlar üzerinden yüzde 50 ödeme yapan hak sahibi tapusunu alacaktı. Meclise gelen taslak, sayın Kösenin partisinin vekilleri tarafından tespit değerinin yüzde 70i olacak şekilde vatandaş aleyhine düzeltildi. Ayrıca sayın Kösenin partisinin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçe açıklarını kapatmak için buradan yüksek gelir beklediklerini defalarca ilan ederek kamuoyu önünde bürokratlara talimatlar verdi. Maliye Bakanlığı tarafından 2010 yılından beri bilinen fiyatlar bu güne kadar vatandaştan neden gizlenmiştir. Kullanıcı listeler 2012 yılında internetten yayınlanmış, hemen kaldırılmıştır. Mustafa Kösenin partisinin bazı yetkililerinin 2B arazilerinin görünmesi istenmemiş midir- Neden tüm taşınmazların fiyatları açıkça yayınlanmamaktadır- Vatandaş hangi siyasetçinin hangi taşınmazı kaça satılıyor bilmesin diye mi- Ancak vatandaş şunu bilsin ki sayın Kösenin başkanı olduğu partinin üst düzey yöneticilerinin arazilerinin fiyatlandırması, emsallerinden çok daha düşük rayiçlidir. Biz devlet memurluğunun verdiği terbiye gereği bugüne kadar böyle bir açıklama yapmadık. Çünkü bizim işimiz siyaset yapmak değil, Ancak herkes söylediği sözün dokunduğu yeri bilecek ve karşılığında ne bulacağını da hesap edecek. Bu nedenle Köse hakkında suç duyurusunda bulunacağız.
     Antalyadaki memurlar Yunanlı mıdır- Onların da eşi, dostu, akrabasının 2B arazileri yok mudur- Neden kendi beceriksizliğinizi memurlara yüklüyorsunuz- diyen Ünal, şöyle devam etti:
     Yarın bir Milli Emlak memuru arazi tespitinde Mustafa Kösenin açıklamasından etkilenen bir vatandaş tarafından darp edilirse, hakarete uğrarsa ve en kötüsü hayatına kastedilirse sayın AK Parti İl Başkanı bunun hesabını nasıl verecek- Bunu unutmasın ki bizler devlete kapağı filan atmadık. Kendilerinin devlete kapak attırdıkları memurlar vardır. Bizleri de onlardan bilmesinler. Biz bundan önce onlarca hükümet gördük. AK Parti İl Başkanı Köse, hükümet memuru olan birtakım makamlara istedikleri şekilde hakaret ediyor. Ancak devlet memuruna söyledikleri her lafın bir sonucu olacağını hukukçu olarak kendilerinin bilmesi gerekir. Kendisine sosyal medya aracılığı ile mesaj attık, konuyla ilgili bir açıklama yapılmasını istendik. Ancak herhangi bir düzeltme yapılmadı.
     Ünal, 27 Şubat Çarşamba günü iş bırakma eylemi yapacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti İl Başkanı Köse hakkında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER