AK Parti İl Başkanı Sunar, gazeteciler

AK Parti İl Başkanı Sunar, gazeteciler cemiyetlerini ziyaret etti


NEVŞEHİR (A.A) - AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar ve beraberindeki heyet, Nevşehirde faaliyet gösteren gazeteciler cemiyetini ziyaret etti.
     İlk olarak Nevşehir Gazeteciler Cemiyetini (NGC) ziyaret eden Sunar ve beraberindeki AK Parti heyetini, burada NGC Başkanı Muammer Başer ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
     Ziyarette konuşan Sunar, parti olarak kendilerine bir prensip edindikleri seçimden seçime değil yılın her döneminde halkla, sivil toplum örgütleriyle, derneklerle, vakıflarla bir araya geldiklerini ve periyodik olarak da ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Bu gün de basın çalışanlarının temsilcisi olan cemiyetleri ziyaret ettiklerini kaydeden Sunar, Biz seçimden seçime meydanlara inenlerden değiliz. Biz yılın her döneminde insanlarla iç içeyiz. Milletvekillerimizde öyle. Sürekli Nevşehire geliyorlar ve insanlarla temas halindeler. Bugünde biz programlarımızda bizleri yalnız bırakmayan basın çalışanlarının temsilcileri olan cemiyetleri ziyaret ediyoruz. Gerçekten gazeteci arkadaşlarımız bizlerin, milletvekillerimizin, bakanlarımızın gezilerini yakından takip edip Nevşehir halkını aydınlatıyorlar. Üstlendikleri görev son derece önemli dedi.
     Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Başer de, Nevşehirde siyasi partilerin bu tür ziyaretlerine alışkın olmadıklarını sadece seçimden seçime hatırlanmalarının kendilerini üzdüğünü belirterek, AK Parti teşkilatının bu konuya biraz daha duyarlı olduğunu kaydetti.
     Cemiyet olarak yaptıkları faaliyetleri de anlatan Başer, Biz Nevşehirde geniş tabanlı bir cemiyetiz neredeyse her kurumdan üyelerimiz var. Bizde en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Son olarak cemiyetimiz adına gazetecilerin büyük programlarda haber takiplerinin kolay olması açısından cemiyet logolu bir minibüs aldık. Önümüzdeki hedefimiz ise kendimize ait bir bina satın almak diye konuştu.
     Buradaki ziyaretin ardından Kapadokya Gazeteciler Cemiyetine geçen AK Parti heyetini, burada Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
     Ziyarette, yerel basın kuruluşları ve çalışanlarının sorunlarını dile getiren Koca, özellikle son dönemde müzik telif hakları konusundaki uygulamalarla televizyon ve radyoların çok zor duruma düştüğünü ifade etti.
     Yerel basının önemine de değinen ve yerel basına daha fazla destek olunması gerektiğini belirten Koca, Yerelde yayın yapan gazete, televizyon ve radyoların çok büyük imkanları olmadığını. Televizyon ve radyolarda yaşanan telif hakkı sıkıntısının yanı sıra, gazetelerin ilan paylarındaki artışları da tatmin edici bulmuyoruz. Üzerimizde ağır bir vergi yükü var girdi fiyatlarımızda sürekli artıyor. Sizlerden bu konuda destek bekliyoruz. Bizlerin sıkıntılarını hükümete iletmenizi istiyoruz dedi.
     Sunar da, yaptıkları ziyaretler sayesinde basının sıkıntılarının neler olduğunu yakından öğrenme fırsatları bulduklarını ve bu sıkıntıları gerekli mercilere ileteceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber AK Parti İl Başkanı Sunar, gazeteciler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER