AK Parti İzmir İl Başkanı Akay:

AK Parti İzmir İl Başkanı Akay: İzmiri, bir dünya başkenti haline getirmek ve yerel yönetim modeliyle örnek bir kent haline getirmek istiyoruz


İZMİR (A.A) - AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmiri, bir dünya başkenti haline getirmek ve yerel yönetim modeliyle örnek bir kent haline getirmek istiyoruz dedi.
     Akay, yaptığı yazılı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürkün muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak vizyonunu referans aldıklarını belirterek, İzmirin, muasır medeniyet seviyesini, kendi müstesna yeri ve coğrafyası ile kendi yetenekleri sayesinde gerçekleştireceğini ifade etti.
     İzmiri başka hiçbir şehirle kıyaslamadıklarına işaret eden Akay, şunları kaydetti:
     İzmir farklıdır, özeldir. İzmirin kendine özgü bir dokusu ve yapısı vardır. İzmirde, ayrı gayrı gözetmeden, her türlü ayırımcılığı reddederek, eşit hizmet ilkesini esas alan, demokratik bir yönetişim vizyonunu inşa edeceğiz. Yerel seçimlere en hazır parti, AK Parti. AK Parti, yerel yönetim anlayışında kendi yüksek standartlarını oluşturmuş bir partidir. İzmirde bu standartların da ötesinde büyük bir hamleye ihtiyaç var. Biz bunu başarmak için yola çıktık. İzmiri, bir dünya başkenti haline getirmek ve yerel yönetim modeliyle örnek bir kent haline getirmek istiyoruz. Daha güzel bir İzmirde yaşamak tüm İzmirlilerin hakkı, İzmirliler tüm güzellikleri hak ediyor.
     Akay, geçen yıl milletvekilliği seçimleri öncesinde ortaya koydukları 35 İzmir 35 Proje hedefiyle İzmirin uluslararası şöhretine güç katacak vizyon projelerin bir bir hayata geçirildiğini ifade etti.
     İzmir milletvekilleri olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımın kent için önemli çalışmalar yaptıklarını ve bunun ortada olduğunu da belirten Akay, Sayın bakanlarımız en az haftada bir defa, bazen haftada iki defa İzmirde oluyorlar, çalışmalara katkı koyuyorlar. İzmirli hemşehrilerim, bizim tüm bu gayretlerimizi görüyor ve bu gayretlerin neticesinde, güzel bir takdirde bulunacaklardır diye düşünüyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber AK Parti İzmir İl Başkanı Akay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER