AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ:

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ: CHPli Hüseyin Aygünün kaçırılmasının ardından söylediklerine ilişkin ve teröristlerle kucaklaşan BDPlilere yönelik CHP İzmir milletvekillerinin suskun kalmasını anlayamıyorum


İZMİR (A.A) - AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHPli milletvekillerinin, PKK tarafından kaçırıldıktan sonra yaptığı açıklamalar sebebiyle Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygüne ve teröristlerle kucaklaşan BDPli milletvekillerine karşı tepkisiz kalmasını eleştirdi.
     Hamza Dağ, yaptığı yazılı açıklamada, CHPli Hüseyin Aygünün kaçırılmasının ardından söylediklerine ilişkin ve teröristlerle kucaklaşan BDPlilere yönelik CHP İzmir milletvekillerinin suskunluğunun manidar olduğunu kaydetti.
     Dağ, şöyle devam etti:
     Hükümetin demokrasi adımlarını hazmedemeyen PKK, son dönemde kanlı eylemlerini artırdı, farklı taktikler de denemeye başladı. CHPli Hüseyin Aygün, kendisini kaçıran teröristlere, İyi çocuklar, saygılı çocuklar dedi. Bir milletvekilinin, bölücülerden kardeşim diye bahsetmesi toplumun tüm kesimlerinden tepki gördü. Hatta kendi partisi CHPden de bazı milletvekilleri sert tepki gösterdi.
     CHP İzmir milletvekilleri ise halkımızı derinden etkileyen böyle bir konuda nedense tepkisiz kalmayı tercih etti. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Niçin sustuklarını açıklasınlar. Ayrıca Ergenekon sanığı CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihanerin, Hüseyin Aygünün kaçırılıp serbest bırakılmasıyla ilgili açıklamaları da düşündürücü ve bir o kadar da hayret vericidir. Eski bir başsavcı olan Cihanerin, PKKnın yaptığı açıklamaya benzer bir dil kullanması ve eli silahlı teröristlerle özel yetkili mahkemeleri kıyaslayan cümleleri kabul edilemez. Tüm bunları halkımızın vicdanına havale ediyorum.
     CHPlilerin teröristlerle samimi pozlar veren BDPlilere karşı da benzer tablo sergilediğine işaret eden Hamza Dağ, Şu anda iktidarımızı yıpratmak isteyenlerin sığındığı adres PKK. Tuncelideki kaçırma olayını, son günlerde yaşananları sonuna kadar kullanıyorlar. Diğer yandan da PKKya tümüyle karşıymış gibi konumlanıyorlar. Burada bir karar vermeleri gerekiyor. Eğer PKKya gerçekten karşılarsa, terör örgütünün eylemlerini kendi çıkarları için kullanmaktan vazgeçmeleri gerekir. Bölücülerin ekmeğine yağ süren böyle tehlikeli adımlardan vazgeçsinler, böyle muhalefet yapılmaz. Bölgede kaos oluşturmak, Kürt kardeşlerimiz üzerinde totaliter ve baskıcı bir hakimiyet kurmak isteyen PKKya ve örgüte açıkça ya da gizlice destek verenlere karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz dedi.
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER