AK Parti Kastamonu Milletvekili Gülşen:

AK Parti Kastamonu Milletvekili Gülşen: -Ilgaz Dağı Tünelinde 700 metre ilerleme sağlandı


KASTAMONU (A.A) - AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Ilgaz Dağı Tünelinde 700 metre ilerleme sağlandığını bildirdi.
     İl başkanlığında düzenlendiği toplantıda partisinin Kastamonudaki son 1,5 yıllık faaliyetlerini değerlendiren Gülşen, yatırımlarda 22. ve 23. dönem milletvekillerinin büyük emekleri olduğunu söyledi.
     Hava limanı projesinin Kastamonunun 50-60 yıllık bir hayali olduğunu ifade eden Gülşen, şöyle konuştu:
     Hava limanını geçen yılın sonlarında bitirilmesini planlıyorduk fakat teknik sebeplerden dolayı bir gecikme oldu. Şu an çalışmalar devam ediyor. Ödenekle ilgili hiçbir sıkıntı yok. İnşallah 2013ün ilk yarısında açılışa hazır olacak. Yaklaşık 100 milyonun üzerinde bir yatırımla hava limanı projemiz gerçekleşmiş olacak.
     Gülşen, kış turizmi konusunda yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.
     Yurdum Tepe kayak merkezinin kış turizmi açısından önem taşıdığına dikkati çeken Gülşen, Bakanlığın yatırım programında yoktu. Projelendirilmesinde sayın valimizin büyük gayretleri var. Mevcut pist, iyi olmadığı için pek tercih edilmiyor. 3 bin metreyi aşan pist uzunluğumuz olacak. 150 kişilik bir telesiyej olacak birinci etapta. Önümüzdeki kış hizmete geçecek ifadelerini kullandı.
    
     -Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ihalesi sonuçlandı-
    
     Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ihalesinin sonuçlandığını aktaran Gülşen, şöyle devam etti:
     Bu ihalenin muhammen bedeli, 26,2 milyon liraydı. 17 milyon 939 bin liraya ihale sonuçlandı. Hastane ile bu fakültemiz entegre çalışacaklar. Devlet hastanemizi de 2015 yılında bitirmeyi planlıyoruz. 2013 yılında ilimize 5 adet daha ambulans geldi. Şu anda ilimizde 4 tane kar tipi ambulansımız oldu. İnşallah 2015e kadar sağlıktaki devrimimizi bitirmeyi planlıyoruz.
    
     -Ilgaz Dağı Tünelinde 700 metre ilerleme sağlandı-
    
     Ilgaz Dağı Tüneli projesinin Kastamonu için en önemli çalışmalardan birisi olduğunun altını çizen Gülşen, Ilgaz Dağı Tünelinde 700 metre ilerleme sağlandı. Bu proje sadece bizim için değil Türkiye için önemli bir proje diye kaydetti.
     Toplantıya, İl Başkanı Metin Çelik, Merkez İlçe Başkanı Feridun Öztürk ve diğer partililer de katıldı.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber AK Parti Kastamonu Milletvekili Gülşen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER