AK Parti Kayseri Milletvekili Bakır:

AK Parti Kayseri Milletvekili Bakır: -"2015 yılında yine Türkiye hakkında rapor yazılacak. Dikkatinizi çekerim bu tarih 1915in 100. yıl dönümüdür"


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulunda görüşülen Türkiye siyasi denetim raporuna ilişkin, "2015 yılında yine Türkiye hakkında rapor yazılacak. Dikkatinizi çekerim bu tarih 1915in 100. yıl dönümüdür" dedi.
     Bakır, AK Parti İl Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Strasbourgdaki AKPM Bahar Dönemi Genel Kurulunda 59 sayfa ve 296 maddeden oluşan Türkiye raporunun görüşüldüğünü hatırlattı.
     Türkiye hakkındaki raporu kabul etmenin mümkün olmadığını belirten Bakır, rapora 8 tane karar değişikliği yazdırdığını ve yanlış ifadelerin düzeltilmesini istediğini ancak Avrupa Konseyinin bunlardan iki tanesini kabul ettiğini kaydetti.
     Raporda terör örgütü PKK üyeleri için aktivist ifadesinin yer almasını kınadığını vurgulayan Bakır, "PKK terörizmi ifadesi yerine Türk Devleti ile PKK arasındaki çatışma denilmektedir. Bunların adı PKK teröristidir. PKK hem AB hem de ABD tarafından terörist olarak kabul edilmiş bir örgüttür" şeklinde konuştu.
     Bakır, raporda imam hatip orta okullarının açılmasının laikliğe aykırı olduğunun iddia edildiğini belirterek, şöyle devam etti:
     "Laiklik şartı hiçbir surette bizim denetim sonrası izleme sürecinden çıkmamız için sunulan 12 şarttan biri değildi. Avrupanın da pek çok ülkesinde katolik ortaokulları vardır. Ülkemizdeki okullar milli eğitim müfredatını aynen uygulamaktadır, bunu görüşmelerde ifade ettim."
     Raporun vicdansız ve haksız olduğunu ifade eden Bakır, "Ne mi olacak- Ülkemize raportörler gelmeye devam edecek. 2015 yılında yine Türkiye hakkında rapor yazılacak. Dikkatinizi çekerim bu tarih 1915ün 100. yıl dönümüdür" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber AK Parti Kayseri Milletvekili Bakır: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER