AK Parti Konya Milletvekili Samancı:

AK Parti Konya Milletvekili Samancı: "Çözüm sürecine katkıda bulunan her olumlu düşünce, görüş ve değerlendirmeye açık olduk"


KONYA (A.A) - AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, çözüm sürecine ilişkin, çözüm sürecine katkıda bulunan her olumlu düşünce, görüş ve değerlendirmeye açık olduklarını söyledi.
     Samancı, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, çözüm süreci ile terörün sonlandırılmasını hedeflediklerini belirtti.
     Amaçlarının gündem oluşturmak veya günü birlik söylemlerde bulunmak değil kalıcı çözüm olduğunu ifade eden Samancı, "Bin yıldan bu yana birlikte yaşıyoruz. Netice itibarıyla biz bu sorunu çizmek için elimizi taşın altına koyduk. Çözüm sürecine katkıda bulunan her olumlu düşünce, görüş ve değerlendirmeye açık olduk" diye konuştu.
     Samancı, ilçe ve belde belediye başkanlarına Büyükşehir Yasasının getirdiği yenilikler hakkında bilgi vererek, yasanın en verimli şekilde hayata geçirilmesi için görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.
     Başkanlık sisteminde yasama, yürütme ve yargı organlarının kesin çizgilerle birbirinden ayrıldığını kaydeden Samancı, başkanlık sisteminin devletin üniter yapısını etkilemeyeceğini, aksine daha fazla güvence altına alacağını dile getirdi.
    
     Muhabir: Sinan Polat
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber AK Parti Konya Milletvekili Samancı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER