AK Parti Malatya Milletvekili Şahinden MTSO

AK Parti Malatya Milletvekili Şahinden MTSO Başkanı Erkoça ziyaret


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (MTSO) Hasan Hüseyin Erkoçu ziyaret etti.
     Şahin, Erkoçun makamında gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, iktidar olarak ekonomik alanda önlerine çıkan engellerin ortadan kalkması için özellikle istişareye önem verdiklerini belirtti.
     Teşvik sisteminde Malatyanın 4üncü bölgede yer aldığını anımsatan Şahin, organize sanayi bölgesine yapılacak yatırımların ise 5inci bölgedeymiş gibi destekleneceğini kaydetti.
     Şahin, Ar-Ge Teşvik Yasası ile ilgili düzenlemeler yapıldığını belirterek, yasayla Ar-Ge çalışmaları ve inovasyon noktasında firmaların yenilikleri, değişiklikleri takip etmedeki engellerin kaldırıldığını söyledi.
     Kayısı sanayisinde de önemli Ar-Ge faaliyetleri için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Mustafa Şahin, iş dünyasına destek noktasında üniversitelere görev düştüğünü kaydetti.
     Türkiyenin ekonomisinin iyi durumda olduğu dönemlerde, iç ve dış mihrakların bazı maşalarını, uzantılarını devreye koyduğunu anlatan Şahin, aklı selimi ön planda tutan, sağ duyu sahibi bütün kuruluşların günün kardeşlik günü olduğunu bildiğini vurguladı.
     Şahin, İlimizde de lokal bazda 1-2 girişimler olmuştu ama bu oyunların tümünü siyasiler olarak bizler, iktidarıyla, muhalefetiyle, el birliğiyle bertaraf etmenin gayreti içerisinde olduk dedi.
     Erkoç da son dönemde ülkede artan terör olaylarının bir an önce bitmesini arzu ettiklerini belirterek, Ülkemiz bunların da üzerine gidecek güçtedir ifadelerini kullandı.
     Erkoç, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin konumu itibariyle bölgesi için bir huzur ve teminat ülkesi olduğunu ifade etti. Erkoç, Hiçbir güç, kuvvet bu ülkenin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini ilelebet bozamayacaktır. Çünkü bu ülkede tarihin çok derinliklerinden gelen kadim bir kardeşlik hukuku söz konusudur diye konuştu.
     AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci ise Malatyada teşvik sisteminden kaynaklanan bazı aksaklıkların giderileceğini kaydederek, böylece Malatyanın yeniden yatırımları cezbedebileceğini söyledi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber AK Parti Malatya Milletvekili Şahinden MTSO Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER