AK Parti Manisa Milletvekili Aydemir:

AK Parti Manisa Milletvekili Aydemir: Parti olarak basın özgürlüğünden yana olduk


MANİSA (A.A) - AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, partilerinin basın özgürlüğünden yana olduğunu söyledi.
     Aydemir, AK Parti Akhisar İlçe Başkanlığının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikle ilçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.
     Yoğun programları dolayısıyla Çalışan Gazeteciler Gününü gecikmeli olarak kutlamak durumunda kaldıklarını ifade eden Aydemir, gazetecilere tebriklerini iletti.
     Aydemir, parti olarak ileri demokrasiyi tesis etmek için çalıştıklarını dile getirerek, Özgürlüklerin önünü açıyoruz, AK Parti olarak devamlı basın özgürlüğünden yana olduk. Basın önündeki engelleri kaldırırsak, çalışma ortamlarını düzeltirsek, sizin yarınlara daha güvenli bakmanızı sağlarız dedi.
     Gazetecilerle ilgili yapılan son düzenlemeyle yıpranma hakkının yeniden tanındığını hatırlatan Aydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Demokrasi ile basın eşdeğer gitmektedir ve gitmesi de gerekmektedir. Sizlerin yazılarınızı daha rahat yazabilmeniz için baskı altında olmamanız gerekmektedir. Bir tek gazetecinin dahi bir saat hapiste kalmasına kimse gönlü razı olmaz. Gazetecilik olayları ile diğer meslekleri ayırt etmek lazım. Suç işleyen kim varsa konumuna ve makamına bakılmaksızın cezasını çekmesi lazım. Hukukun üstünlüğü olması gerekiyor. İçerdeki gazetecilerin hiçbiri gazetecilik yaptığı için hapse girmemiştir.
    
     Muhabir: Manisa / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber AK Parti Manisa Milletvekili Aydemir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER