AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş:

AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş: Manisada 8 öğrencinin sütten zehirlenme şüphesi ile sağlık kuruluşlarına başvurduğunu öğrendik -Hükümet olarak başlattığımız okulda sütü projesinden vazgeçmeyeceğiz


MANİSA (A.A) - AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, okullarda süt dağıtımı sonrasında zehirlenme şüphesi vakalarının yaşanması nedeniyle, süt dağıtımı projesinden vazgeçilmeyeceğini bildirdi.
     Yurttaş, yaptığı yazılı açıklamada, Manisada Merkez Efendi Devlet Hastanesine 8 öğrencinin sütten zehirlenme şüphesi ile sağlık kuruluşlarına başvurduğunu öğrendiğini kaydetti. Bu gelişmenin üzücü olduğunu bildiren Yurttaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Süt projesi öğrencilerimizin süt ihtiyacının ve süt üreticilerinin arz talep ihtiyacını karşılaması yönünde başlayan önemli bir projedir. Hükümet olarak başlattığımız okulda sütü projesinden asla vazgeçmeyeceğiz.
     Öğrencilerimizin hastanelere zehirlenme şüphesiyle gitmesi hoş değil. Zehirlenme şüphesinin yaşandığı okullarda, süt numuneleri alınarak incelemeler başlatıldı. Eğer bir ihmal söz konusu ise sorumlular hakkında gereken işlem yapılacak. Ancak çözüm projeyi iptal etmek değil. Çözüm, projede dikkati daha çok artırmaktan geçer. Daha önce bahsettiğimiz gibi Türkiyede süt tüketimi gelişmiş ülkelere oranla çok düşüktü. Proje bu yönden incelendiği zaman can sütü projesi özelliğini de taşımaktadır.
     Yurttaş, açıklamada, Manisadaki zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan öğrencilerin durumları hakkında da şu bilgileri verdi:
     Sekiz öğrencimizin yedisi hakkında herhangi bir işlem yapılmamış, serum dahi takılmamış. Sadece bir çocuğumuzda besin zehirlenmesi benzeri bir teşhis konularak serum takılmış. Çocuğumuzun durumu da şu an gayet iyi, taburcu edilip evine gönderilmiş. Bunun dışında başka bir vakaya rastlanmamış.
     Her şeye rağmen çocuklarımızın kan ve idrar tahlilleri yapılıp incelemeye gönderildi. Zehirlenme mi, yoksa bakterilerden oluşan bir durum mu söz konusu araştırılıyor. Ama şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki okulda süt projesi yurt genelinde başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.
     (MY-SER-BAH)
<< Önceki Haber AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER