AK Parti Milletvekili Soysal:

AK Parti Milletvekili Soysal: -Sorgunda etçilik, sütçülük, zootekni ve hayvansal gıdalarla ilgili bölümler açılacak


YOZGAT (A.A) - Ak Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Sorguna yapılması planlanan ve Resmi Gazetede yayınlanan 4 yıllık Hayvansal Üretim Yüksek Okulunun ilçeye hayırlı olmasını diledi.
     Sorgunda ziyaretlerde bulunan milletvekili Soysal, Bozok Üniversitesi tarafından Sorgun ilçesinde açılması planlanan Hayvansal Üretim Yüksekokulunun ilçeyi kalkındıracağını vurgulayarak, Sorgunda etçilik, sütçülük, zootekni ve hayvansal gıdalarla ilgili bölümler açılacak dedi.
     Sorgunda inşaatı süren meslek yüksek okulunun yanındaki araziye yapılacak fakültenin kırsal turizmden köy sosyolojisine, yerel kültürel değerlerin muhafazasından, tarımsal işletmeciliğe kadar bir çok alanda ilçeyi geliştireceğini kaydetti.
     Soysal, şöyle devam etti:
     Hayvansal Üretim Yüksekokulu ilimizin ve ilçemizin kalkınmasında çok önemli rol oynayacaktır. Hepimizin de bildiği gibi Yozgatın kalkınması tarım ve hayvancılığın desteklenmesine, geliştirilmesine bağlıdır. Bu okulumuz sayesinde çiftçilerimizin modern teknoloji ve bilgiyle donanması sağlanacaktır. Bu düşünce ile Ziraat Fakültesinin yanı sıra bir de bu fakültemizin açılması ilçemize önemli katkıları olacak.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber AK Parti Milletvekili Soysal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER