AK Parti Sakarya Milletvekili Çelik, Karasuda:

AK Parti Sakarya Milletvekili Çelik, Karasuda: -2B dışında kalan arazilerdeki sorunun çözümü için tüm partilerden ortak bir talep iletilmesi lazım


SAKARYA (A.A) - AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Karasu ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.
     Karasu İlçe Başkanlığında düzenlenen toplantıda Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı Hamza Uğur ise 2B Yasası olmak üzere, SEDAŞ, köylerde ev yapmak isteyenlere çıkarılan engeller, grup ve tarla yolları, aydınlatmaların sökülmesi gibi genel şikayetlerle ilgili bilgi verdi.
     Çelik ise uzun süredir muhtarlarla bir araya gelemediklerini belirterek, şunları söyledi:
     SEDAŞla ilgili sorunlar var. Bunlar şebeke yenilenmesi, ahşap direklerin beton direklerle değişimi ve iletim hatlarıyla ilgili. Trafo yetersizliği de var. Bu sorunları ilgililerine ileteceğim. Neden arızalar Gebzeye aktarılıyor deniliyor. SEDAŞ, Adapazarının yanı sıra İzmit, Bolu ve Düzceyi de içine alıyor. Genel müdürlük Sakaryada ama arıza bildirim merkezi Gebzeye alınmış. Telefonla bildirim uzun sürebilir, ücretleri aboneye değil, onlara yazılıyor.
     2B konusunda muhtarların arzu edilen neticenin alınmadığı şeklinde yakınmalarını dinlediğini kaydeden Çelik, Kanun 1982 Anayasasında yer aldığı gibi, o tarih itibarıyla orman niteliğini kaybetmiş yerleri 2B sayıyor. Onların dışında kalmış ve orman niteliği olmayan araziler ise orman olarak biliniyor. Sarı alanlar ise tarıma uygun ancak Hazineye ait araziler. 2B arazilerinin fiyatları bence uygundur çünkü belirlenmiş satın alma fiyatına kimse o yeri başkasına satmaz. Bedelin yüzde 70i ödenecek. Peşin alımlarda ilaveten yüzde 20 indirim var. Devletin yaptığı bu yerleri vatandaşa ait bir mülk haline getirmektir. Nesilden nesile geçecek bir hukuk doğmuş olacak. Daha uygun şartlarla satılmasına taraftarım ama dediğim gibi fiyatlar bence uygun. Bazı muhtar arkadaşlar bu şikayetlerin Sayın Başbakana gidip gitmediğini soruyor. Hayır, gitmez. Bununla ilgili bakanlar var ancak Başbakana mektupla, maille ulaşabilirsiniz dedi.
     2Bde en fazla sorun olan ilçenin Karasu olduğuna işaret eden Çelik, Şu anda kayıtsız alanlarda en fazla fındık Karasuda üretiliyor. Bunların düzenlemesi nasıl olacak- Şu anda yeni anayasa hazırlanıyor. 2B dışında kalan arazilerdeki sorunun çözümü için tüm partilerden ortak bir talep iletilmesi lazım çünkü burada particilik değil, toplumsal bir sorun var. Sizler de faksla, maille Başbakanlığa bu rahatsızlıklarınızı bildirebilirsiniz. Ormana dönüştürülmesi mümkün görünmeyen arazilerin orman dışına çıkarılması bu yolla pekala mümkün olabilir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Cihan Ersöz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber AK Parti Sakarya Milletvekili Çelik, Karasuda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER