AK Parti Siirt Milletvekili Demirkıran:

AK Parti Siirt Milletvekili Demirkıran: Tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkıyoruz


SİİRT (A.A) - AK Parti Siirt Milletvekili ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Afif Demirkıran, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıktıklarını söyledi.
     Aydınlarda (Tillo) incelemelerde bulunan Demirkıran, yaptığı açıklamada, ilçedeki iki tarihi konağın restorasyonu için çalışmalara başlandığını belirtti.
     Siirtin 13 bin yıla yaklaşan tarihinin sonucu olarak çok zengin bir dokuya sahip olduğunu ifade eden Demirkıran, şöyle dedi:
     Bu tarihi dokunun araştırılması korunması ve gelecek nesillere aktarılması için gereken her şeyi yapıyoruz. Bazı yerlerde kazı çalışmaları devam ederken birçok cami ve tarihi eserimiz de restore ediliyor. İsmail Fakirullah Hazretleri, İbrahim Hakkı Hazretleri ve Sultan Memduh başta olmak üzere birçok alim ve bilim adamını bağrında yetiştiren bu ilçemizde bulunan iki tarihi konakta restorasyon için düğmeye basıldı. Bunlardan Şeyh Kamil Konağının restorasyon çalışmalarına yakında başlanacak, Şeyh Nasrettin Konağı olarak bilinen konağın da projesi hazırlanıyor. Bunların ödeneklerini sağladık, asıllarına uygun olarak restorasyonları gerçekleştirilecek.
     Demirkıran ayrıca, Avrupa Birliğinden temin edilen 6 milyon avroluk hibe ile Aydınlar ilçesinin tarihi ve turizm altyapısına yapılacak yatırım ile Siirtin inanç turizmi yönünden önemli bir uğrak merkezi olacağını sözlerine ekledi.
     Demirkırana gezisinde AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş, Aydınlar İlçe Başkanı Faruk Sualp ve diğer partililer de eşlik etti.
    
     Muhabir: Zekeriya Güneş-Ayhan Mergen/İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber AK Parti Siirt Milletvekili Demirkıran: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER