AK Parti Sivas Milletvekili Memecan:

AK Parti Sivas Milletvekili Memecan: -Toplumun tümünü ilgilendirecek kararlarda kadın bakış açısına yer verilmesi, daha doğru ve uzun vadeli kararların alınmasında büyük önem taşıyor


SİVAS (A.A) - AK Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan, toplumun tümünü ilgilendirecek kararlarda kadın bakış açısına yer verilmesinin, daha doğru ve uzun vadeli kararlar alınmasında büyük önem taşıdığını söyledi.
     Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 78. yıl dönümü dolayısıyla, AK Parti Sivas İl Kadın Kolları Başkanlığınca düzenlenen programa katılan Memecan, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileriyle bir araya geldi.
     Sivas Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen programda konuşan Memecan, kadınların hayatın her döneminde yer almasının önemini vurgulayarak, Toplumun tümünü ilgilendirecek kararlarda kadın bakış açısına yer verilmesi, daha doğru ve uzun vadeli kararların alınmasında büyük önem taşıyor dedi.
     Kadınların, sosyal hayatın içerisinde aktif olarak yer alması gerektiğini belirten Memecan, Sosyal ve siyasal hayatın içerisinde yer alan kadın topluma daha fayda sağlar. Aktif kadınlar daha az aktif olan kadınlara bu mesajları iletmeli ve onların da bu sosyal yaşama katılmaları sağlanmalılar. Ne kadar çok kadın sosyal hayatın içerisinde yer alırsa, aile ve toplum için o kadar faydalı olur. Kadın bakış açısının bütün toplum için alınan kararlarda yer alması erkekler için de çok faydalıdır. Çünkü toplumsal, sosyal ve siyasal konularda kadınların verdiği kararlar çok faydalı oluyor ifadelerini kullandı.
     Sivasta 80 yıl aradan sonra seçilen ilk kadın vekil olduğunu anımsatan Memecan, bu oranın daha da yükselmesi ve kadın temsilin daha çok olması gerektiğini vurguladı.
     AK Parti Sivas Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk ise seçim sürecindeki yoğun çalışmalarından dolayı kadın milletvekili sayısının yükseldiğini dile getirerek, 2011 genel seçimlerinde toplam kadın vekil sayımız 78e yükselerek TBMM tarihinin en yüksek sayısına ulaştı. Ancak birlik ve beraberlik içerisinde siyasi parti ayırt etmeden daha çok çalışmamız gerekiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber AK Parti Sivas Milletvekili Memecan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER