Ak

Ak-Süt-Bir Başkanı Esat Zengin: Süt üretimden tüketime denetlenecek


AKSARAY (A.A) - Aksaray Süt Birliği Başkanı (Ak-Süt-Bir) Esat Zengin, sütün üretimden tüketime denetlenmesine yönelik Tarımsal Süt Üreticileri Merkez Birliği ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında Anlık Süt Kayıt Sistemi Projesinin imzalandığını bildirdi.
     Zengin, yaptığı açıklamada, hazırlanan proje ile süt üretimi, süt toplama ve süt kaydı gibi işlemlerin akıllı kartla yapılacağını belirterek, sistemin Bakanlığa anlık iletim sağlayacağını söyledi.
     Projenin Ankarada düzenlenen törenle tanıtıldığını, proje uygulama protokolünün Tarımsal Süt Üreticileri Merkez Birliği ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalandığını ifade eden Zengin, Her süt üreticisinin bir akıllı kartı olacak ve süt toplayıcılar üreticinin bu kartlarını ellerindeki cihaza okutacak. Karta yüklenecek tüm süt bilgileri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına anlık olarak bildirilecek. Bu sayede süt miktarları, sütün kalitesi ve değerleri gibi pek çok ayrıntı detaylı şekilde görülebilecek. Sistem, üreticiden tüketiciye gelen sütün niteliğini de yükseltecek. Süt üretimden tüketime denetlenecek diye konuştu.
     Zengin, sütün denetiminin daha sağlıklı bir şekilde yapılması için hazırlanan sistemin çok önemli olduğunu belirterek, Üretimden tüketime sağlıklı süt için işlemlerin profesyonel mantıkla kayıt altına alınması çok önemli. 3 şehirde pilot uygulama başladı. Yakın zamanda Aksaray dahil her yerde bu sistem uygulanacak dedi.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Ahmet Kayır

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER