Akçakaleden kısa kısa

Akçakaleden kısa kısa -Suriyeli öğretmenler Şanlıurfayı gezdi


ŞANLIURFA (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye gelen ve Akçakaledeki çadır kentteki okullarda gönüllü olarak görev yapan 60 Suriyeli öğretmen, Şanlıurfayı gezdi.
     Yaklaşık 6 bin Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğü Süleyman Şah Konaklama Tesisinde gönüllü öğretmenlik yapan 267 Suriyeli öğretmenden 60ı, kamp yönetimince Şanlıurfanın tarihi ve turistik mekanları gezdirildi.
     Kamp Müdürü, Halil Tekyıldız, öğretmenlerin motivasyonlarını arttırmak amacıyla böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirtti.
    
     -İstanbuldan Obalı köyüne yardım
    
     İstanbul Kadıköy 50. Yıl Cumhuriyet Feridun Tümer ilkokul 4 B sınıfı öğretmen ve öğrencileri kardeş okul seçtikleri Obalı ilkokuluna yardımda bulundu.
     Proje Koordinatörü Gülsen Demiray, söz konusu okul öğretmeniyle irtibata geçerek ihtiyaçları olan malzemeleri getirdiklerini belirtti. Demiray, öğrencilere yardımda bulunduklarını için mutlu olduklarını dile getirdi.
     Obalı İlkokul Müdür Vekili Ayça Özer ise internet ortamından tanışarak 50. Yıl Cumhuriyet Ferudun Tümer İlkokulu ile kardeş okul olduklarını ifade etti.
     İstanbuldan gelen öğretmen ve öğrencilerin beraberinde getirdikleri bilgisayar, harita, kırtasiye ve giyim malzemelerini okul yönetimine teslim etti.
     Konuk öğrenci ve öğretmenler daha sonra Kaymakam Eyüp Fıratı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Kaymakam Fırat, yardımlarından dolayı Demiraya plaket verdi.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Akçakaleden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER