Düğün festivalinde pahalı takılar göz kamaştırıyor

Düğün festivalinde pahalı takılar göz kamaştırıyor -Konya Düğün Festivalinde 280 bin dolarlık 50 karat zümrüt kolye ile 700 bin dolar değerindeki taç ve gerdanlık seti ilgi odağı oldu


KONYA (A.A) - Konyada devam eden Düğün Festivalinde, 280 bin dolarlık 50 karat zümrüt kolye ile 700 bin dolar değerindeki taç ve gerdanlık seti ilgi odağı oldu.
     Dün açılışı yapılan festivalde, gece ve düğün kıyafetlerinin yanı sıra sergilenen takı tasarımları ve mücevherler de katılımcılardan yoğun ilgi görüyor.
     Etkinlikte stant açan bir mücevherat şirketinin satış temsilcisi Mehmet Ali Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya Düğün Festivalinin, İstanbuldaki Uluslararası Mücevherat Fuarından hemen sonra yapılması nedeniyle, Türkiyeye getirilen çok özel bazı parçaları Konyada da sergileme imkanı bulduklarını söyledi.
     Dünyadaki en nadide parçalarından olan zümrüt kolyenin üzerinde 50 karat zümrüt bulunduğunu belirten Mutlu, Bu 50 karat zümrütün tek parça olarak bulunması çok zordur. Çünkü damarsız ve parlak olması, değerini kat kat artırıyor. Sadece zümrütün değeri 40 bin dolar. Kolye, üzerindeki işlemeler ve 15 karat elmasla birlikte, yaklaşık 280 bin dolar dedi.
     Bir kuyumcu şirketinin mağaza müdürü Ahmet Büber ise festivalin diğer nadide parçası olan taç ve gerdanlık takı setinin, kendi reyonlarında bulunduğunu belirtti.
     Setteki sadece gerdanlığın fiyatının 550 bin dolar olduğunu anlatan Büber, Gerdanlığın üzerine 32,5 karat pırlanta hazırlandı. Şu anda Türkiyede bir eşi yok. Tacıyla birlikte 700 bin dolarlık bu parça, festivali gezenlerin ilgi odağı oluyor diye konuştu.
     Konya Dedeman Oteldeki etkinlik, 7 Nisana kadar devam edecek.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu / Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Düğün festivalinde pahalı takılar göz kamaştırıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER