Akçay Barajı, ihaleye çıkarılacak

Akçay Barajı, ihaleye çıkarılacak -SASKİ Genel Müdürü Keleş: -"Sapanca Gölüne alternatif bir içme suyu kaynağı oluşturmak için yapacağımız Akçay Barajının ihalesini 30 Nisanda gerçekleştireceğiz"


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Gölüne alternatif içme suyu kaynağı oluşturmak için yapılacak Akçay Barajının ihalesini 30 Nisanda gerçekleştireceklerini bildirdi.
     Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, İkramiye ve Akçay derelerini değerlendirerek oluşturulacak kaynakla kısa ve orta vadede şehrin içme suyu ihtiyacının karşılanacağını kaydetti.
     Akçay Barajıyla Sakaryanın içme suyu geleceğini garanti altına alacaklarını vurgulayan Keleş, "Sapanca Gölüne alternatif bir içme suyu kaynağı oluşturmak için yapacağımız Akçay Barajının ihalesini 30 Nisanda gerçekleştireceğiz" ifadesini kullandı.
     Akçay Barajı Projesinin 1999 Marmara Depremi dikkate alınarak hazırlandığını anımsatan Keleş, şunlura belirtti:
     "Marmara Depremini dikkate alarak inşa edeceğimiz baraj, şiddetli depremlere karşı dayanıklı olacak. İlk etapta tamamen insani tüketim amaçlı su temini sağlayacak olan Akçay Barajından daha sonra ise yükseklik değerlendirilerek enerji de üreteceğiz.
     Bilindiği gibi barajla ilgili gerekli olan 70 milyon lira tutarındaki kredi daha önce İller Bankasından temin edilmişti. İnşallah 30 Nisan Salı günü 15.00de yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. İhaleden hemen sonra çalışmalara başlanacak. Akçay Barajı sayesinde hem Sapanca Gölüne alternatif bir kaynak oluşturulacak hem de şehrimizin 50-100 yıllık içme suyu geleceği garanti altına alınmış olacak."
    
     -Akçay Barajı-
    
     Keleş, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde yapılacak barajın 900 metre rakımda inşa edileceğini belirterek, 20 milyon metreküp depolama kapasitesi bulunacağını bildirdi.
     Yılda 40 milyon metreküp suyu barajdan şehre vereceklerine dikkati çeken Keleş, açıklamasını şöyle tamamladı:
     "Bu miktar bölgenin 2011 yılı su tüketiminin yaklaşık yüzde 60-70ine karşılık gelmekte. Barajın 850 dönümlük göl alanı olacak. Gölün en derin noktası 70 metre olacak. Tamamen cazibe ile çalışacak bu baraj sayesinde enerji noktasında önemli tasarruflar sağlanmış olacak."
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Akçay Barajı, ihaleye çıkarılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER