Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi -Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kutlu: "12 projeye, 3 milyon 390 bin 849 lira hibe desteği verilecektir"


DENİZLİ (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, bakanlığın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 12 projeye 3 milyon 390 bin 849 lira hibe desteği verileceğini bildirdi.
     Denizlide, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında yeni istihdam sağlayacak 12 tarımsal yatırım projesi sahibiyle, hibe sözleşmesi imzalandı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kutlu, törende yaptığı konuşmada, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programında tarımsal sanayi içerikli ekonomik yatırımlara yüzde 50, basınçlı sulama sistemi yatırımlarına yüzde 75, makine ekipman alımlarına ve bireysel sulama alımlarına yüzde 50 hibe desteği verildiğini belirtti.
     Programın uygulamaya konulduğu 2006 yılından bugüne, Denizlide hayata geçirilen bin 750 projeye toplam 23 milyon 994 bin 736 lira hibe desteklemesi yapıldığını kaydeden Kutlu, şöyle devam etti:
     "İl Proje Değerlendirme Komisyonu, 2012 yılı 7. etapta sunulan projeleri değerlendirmiş, uygun görülen 15 ekonomik proje, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gönderilmiştir. Bakanlıkça değerlendirmeye alınan projelerden 15 ekonomik proje, 2012 yılı hibe destekleme kapsamına alınmış olup, bunlardan 3 başvuru sahibi hibe almaktan kendi istekleri ile vazgeçmişlerdir. 12 proje yatırımına, hibe şeklinde destekleme yapılacaktır. Bu 12 projeye, 3 milyon 390 bin 849 lira hibe desteği verilecektir. Yeni tesis ve kapasite artırımı öngören projelerimiz, 141 kişiye de istihdam sağlanmış olacaktır."
     Yatırım programına alınan projelerin sektörel dağılımıyla ilgili bilgi veren Kutlu, 5 kuruyemiş, 1 hububat tohum hazırlama, 1 zeytinyağı fabrikası olmak üzere 7 bitkisel ürün işleme ve paketleme projesinin yanı sıra, 3 et işleme, 1 deri işleme, 1 süt işleme tesisi için 5 hayvansal ürün işleme ve paketleme projesinin hibeden yararlanacağını söyledi.
     Denizlide 2012 yılı yüzde 50 hibe destekli makine ekipman ve bireysel sulama alımı için müracaat eden 166 çiftçiye 1 milyon 180 bin 93 lira hibe desteği sağlandığını kaydeden Kutlu, yatırımcılara olan desteklerin önceki yıllarda olduğu gibi bundan sonra da artarak devam edeceğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Emre Umurbilir
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER