Akdeniz Oyunlarına doğru

Akdeniz Oyunlarına doğru -Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan: -"Akdeniz Oyunlarına yetişmesi gereken 3 ana caddenin yüzde 95lik kısmı tamamlandı"


MERSİN (A.A) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Oyunlarına yetişmesi gereken 3 ana caddenin yüzde 95lik kısmının tamamlandığını bildirdi.
     Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, belediye olarak özellikle son 1 yıldır kazı yapılan yerleri asfaltlamaya başladıklarını ifade etti. GMK Bulvarı ve Okan Merzeci Bulvarındaki asfaltlama çalışmalarını tamamladıklarını belirten Özcan, şu anda asfalt ekiplerinin Adnan Menderes Bulvarı, Gözne Caddesi, İstemihan Talay Bulvarı, Nüvit Kodallı Caddesi ile 34. Caddede çalışmalarını yoğunlaştırmış durumda olduğnu kaydetti.
     Yıl sonuna kadar 300 bin tonun üzerinde asfalt kullanmayı hedeflediklerini belirten Özcan, "1,5 ay sonra kentimizde yapılacak Akdeniz Oyunlarına yetişmesi gereken 3 ana caddenin yüzde 95lik kısmı tamamlandı. Bu yolları açarken kamulaştırma problemiyle karşılaştık. Bu kamulaştırmanın belediyemize maliyeti 10 milyon lirayı buldu. Söz konusu spor tesislerine bağlantı yapacak olan bu yolların tamamı 1 ay içerisinde tamamlanacaktır" ifadelerini kullandı.
     Özcan, Mersinin altyapı problemini yüzde 80 oranında çözdüklerini dile getirerek şöyle devam etti:
     "Mersinde üst yapı çalışmalarına hız verdik. 1 yıl içinde Mersinde asfaltsız yol kalmayacak. Yenilediğimiz yollarda kavşak, orta refüj, kaldırım ve aydınlatma çalışmalarını da eklersek Mersini çok güzel bir görüntüye kavuşturuyoruz. Kurtuluş Meydanından söktüğümüz yüzlerce ağacı, yeni açılan yolların orta refüjlerine belli aralıklarla diktik. Göbeklerde ve orta refüjlerde yaptığımız ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarıyla kentimiz daha bir yeşil konuma kavuştu."
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER