Akdeniz Oyunlarına doğru

Akdeniz Oyunlarına doğru -Mersinde 20-30 Haziranda gerçekleştirilecek oyunların bir bölümüne ev sahipliği yapacak Adanada, yeni yapılan ve onarılan tesislerde çalışmalar sürüyor


ADANA (A.A) - Mersinde 20-30 Haziranda yapılacak 2013 Akdeniz Oyunlarının bir bölümüne ev sahipliği yapacak Adanada, yeni yapılan ve onarılan tesislerde çalışmaların sürdüğü bildirildi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, yaptığı açıklamada, bu yıl 17ncisi düzenlenecek Akdeniz Oyunlarında hentbol, binicilik, kano ve kürek branşlarına ev sahipliği yapacak Adanada, yeni tesislerin yapımının yanı sıra mevcut tesislerin iyileştirilmesi çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.
     Kano, kürek ve hentbol müsabakalarının yapılacağı Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) tesislerinde yüklenici firmanın vardiyalı sistemle 24 saat çalıştığını belirten Hadi, tesislerin Akdeniz Oyunlarından sonra da uluslararası spor organizasyonlara ev sahipliği yapacağını ifade etti.
     ÇÜdeki Prof. Dr. Lütfullah Aksungur Spor Salonunun 2,5 milyon lira ödenekle uluslararası ölçülere sahip modern bir salon haline geleceğini, Seyhan Baraj Gölünde 2 bin 300 metre uzunluğunda "Albano Sistem" kano ve kürek parkurunun hizmete geçirileceğini dile getiren Hadi, şu bilgileri verdi:
     "Akdeniz Oyunlarında kano ve kürek branşlarının yapılacağı Seyhan Baraj Gölünde ÇÜ bünyesinde bulunan daha önceki kayıkhane, yıkılarak yenisi yapılmaya başlandı. Devlet Su İşlerinden (DSİ) alınan izinle 3,5 milyon lira ödenekle, 2 katlı kayıkhane, hakem kulesi, start iskelesi, tekne park yeri ve 400 metrekarelik restoran yapılıyor. Hepsinden önemlisi, Türkiyede ilk kez Albano Sistem 2 bin 300 metre uzunluğunda, 13,5 metre aralıklı, çelik halatlı 9 kulvarlı kano ve kürek parkuru hizmete girecek. Adanadaki yarışlara katılacak sporcular, ÇÜ misafirhanelerinde konaklayacak. Bunun için mevcut yurtların yanı sıra, bin kişilik misafirhane yapılıyor. Hentbol karşılaşmalarının yapılacağı ikinci salon olan Yüreğir Serinevler Spor Salonunda da eksikler gideriliyor."
     Akdeniz Oyunları kapsamında, toplam 10 milyon lira harcama yapılan tesislerin kalıcı olacağını vurgulayan Hadi, tüm tesislerin 5 Mayısta yüklenici firma tarafından eksiksiz teslim edileceğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Volkan Kaşik
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER