AKGİDten EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel

AKGİDten EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Gülaya ziyaret -EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Gülay: -EXPO 2016 Antalya, Türkiyeyi, Antalyayı, Aksuyu dünyaya taşıyacak bir proje. Ülkemiz için büyük bir fırsat


ANTALYA (A.A) - EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, EXPO 2016 Antalya, Türkiyeyi, Antalyayı, Aksuyu dünyaya taşıyacak bir proje. Ülkemiz için büyük bir fırsat dedi.
     Aksu Girişimci İşadamları Derneği (AKGİD) yönetim kurulu üyeleri, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülayı ziyaret etti. Ziyarette EXPO 2016 Antalya çalışmaları hakkında bilgi veren genel sekreteri Selami Gülay, EXPOların ülkelerin tanıtımı için çok önemli olduğunu vurguladı. Ülkelerin bu organizasyonu alabilmek için büyük mücadele verdiklerine değinen Gülay, EXPO 2016 Antalya, Türkiyeyi, Antalyayı, Aksuyu dünyaya taşıyacak bir proje. Ülkemiz için büyük bir fırsat dedi.
     EXPO 2016 Antalya ile ilgili çalışmaların planlandığı şekilde devam ettiğini ifade eden Gülay, sözlerini şöyle sürdürdü:
     EXPO 2016 Antalya alanı ile ilgili problem, buranın taşkın riski taşıması. Taşkını önlemek için gerekli çalışmalar yapılıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, alana drenaj ve sedde projesi uygulayarak bu sorunu çözecek. Taşkının daha yoğun gerçekleştiği alanın batı bölgesinden başlayarak EXPO Ormanı oluşturulacak. Bu iş için 45 türden 25 bin civarında fidanın alana dikilmesi planlanıyor.
     AKGİD Dernek Başkanı Hakan Özen de Antalyanın henüz EXPOnun öneminin farkına varamadığına dikkati çekti. Özen, EXPO 2016 Antalyanın en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını vurguladı.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber AKGİDten EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER