Akil İnsanlar Heyetinin ziyaretinin ardından

Akil İnsanlar Heyetinin ziyaretinin ardından -BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Keyik: "Yıllardır süren çatışmalardan yorulduk. Terörle kanla bir yere varılamayacağı, kazanan olmayacağı bunca insan, zaman ve ekonomik kayıplardan sonra


BURDUR (A.A) - Gökmen Yüce - Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, "Yıllardır süren çatışmalardan yorulduk. Terörle kanla bir yere varılamayacağı, kazanan olmayacağı bunca insan, zaman ve ekonomik kayıplardan sonra anlaşılmıştır" dedi.
     BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Keyik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akil İnsanlar Heyeti üyelerinin görüşmelerden sonra kentten memnun ayrıldığını söyledi.
     Çözüm sürecinde Akil İnsanlar Heyetinin yaptığı çalışmaları olumlu bulduğunu anlatan Keyik, şöyle konuştu:
     "Yıllardır süren çatışmalardan yorulduk. Terörle kanla bir yere varılamayacağı, kazanan olmayacağı bunca insan, zaman ve ekonomik kayıplardan sonra anlaşılmıştır. Bu arada, halkımızın tek yürek gibi ortaya koyduğu tek vatan, tek bayrak ve etnik üstünlüğün olmadığı tek millet hassasiyeti, bizim de hassas olduğumuz konulardır. Bunlardan ödün verilmediğini ve verilmeyeceğini düşünüyoruz."
     Burdur Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği Başkanı Recep Kalkan da Burdurun huzurlu bir kent olduğunu, ülkede de aynı huzuru görmeyi arzuladıklarını vurguladı.
     Kalkan, "Ülkede huzurun sağlanması için başlatılan çözüm sürecini destekliyorum. Süreç inşallah başarıya ulaşır ve ülkeye huzur gelir. Bu sıralar ülkeye şehit cenazeleri gelmiyor. Eskiden cenaze geldikçe biz de büyük üzüntü yaşıyorduk" diye konuştu.
     Odaya 11 bin kayıtlı üye bulunduğunu, genel itibarıyla üyelerin çözüm sürecini desteklediğini ifade eden Kalkan, "Burdura gelen heyet üyeleri ile birebir görüştük. Bize, Burdura nabız yoklamaya geldiklerini söylediler. Bizim görüşlerimizi ilgili yerlere iletecekler. Kendileri fikir beyanında bulunmadı" dedi.
     Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Varol da Akil İnsanlar Heyetinin çalışmalarını "doğru ve hayırlı bir çalışma" şeklinde değerlendirdi.
     Heyet üyelerini yakından tanıma fırsatı bulunca itimatlarının bir kat daha arttığını dile getiren Varol, heyetin demokratik, içten ve samimi olduğunu, hiçbir şekilde peşin hüküm taşımadıklarını ve her türlü fikri saygıyla dinlediklerini gördüklerini kaydetti.
    
     -"Köyde barış umutları yeşerdi"-
    
     Karapınar Köyü Muhtarı Hüseyin Üstün, heyetin ziyaretinin ardından köyde barış umutlarının daha fazla yeşerdiğini söyledi.
     Köylülerin, özellikle heyette bulunan Kadir İnanırdan çok etkilendiğini belirten Üstün, "Kadir Bey, köylülere çok sıcak davrandı. Barışın önemini, süreci çok güzel anlattı. Köyde çok farklı bir hava oluştu" diye konuştu.
     Üstün, köyde herkesin, "Artık kan dökülmesin, analar ağlamasın, barış olsun" dediğini ifade ederek, "Süreç sayesinde zaten birkaç aydır kan akmıyordu. Önceden sürekli ölüm haberleri duyuyorduk. Herkes artık bu sürecin devamını istiyor. Köylüler, Gerçekten barış gelecek mi- diye soruyor. Şu anda köyde çok az kişi dışında sürece olumsuz bakan yok" şeklinde konuştu.
     Heyet köye gelmeden önce köyde yaşayan bazı kişilerin sürece çok sıcak bakmadığını anlatan Üstün, o köylülerin de artık fikrinin değiştiğini dile getirdi.
     Üstün, bir muhtar olarak kendisinin de çözüm sürecini desteklediğine işaret ederek, "Süreci destekliyorum. Her gün kan aksa şehit cenazeleri gelse daha mı iyi olur- Bu olayların artık bitmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.
    
     -"Kanın durmasını herkes istiyor"-
    
     Karapınar köyünde yaşayan 63 yaşındaki emekli imam Dursun Üstüner ise heyetin kan dökülmemesi için birlik mesajı verdiğine dikkati çekerek, "Heyet geldikten sonra köydeki hava değişti. Herkes çok olumlu karşıladı. Köyde kahvaltı yaptılar. Yaşlıların gönlünü alıp Süreci nasıl karşılıyorsunuz dediler. Sürece karşı çıkan olmadı. Zaten ben de süreci destekliyorum. Çok şehit verdik. Kanın durmasını herkes istiyor" diye konuştu.
     Üstüner, köyde sürece muhalefet edenlerin de olabileceğini ama bunun toplumda normal karşılanması gerektiğini belirtti.
    
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Akil İnsanlar Heyetinin ziyaretinin ardından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER