Akıl Oyunları Akademisi, yeni dönem eğitimlerine

Akıl Oyunları Akademisi, yeni dönem eğitimlerine başlıyor


KOCAELİ (A.A) - Çocukların düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefleyen Akıl Oyunları Akademisi, yeni dönem eğitimlerine başlıyor.
     Akıl Oyunları Akademisi Kocaeli Şube Kurucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, yaptığı açıklamada, uzun teorik çalışmalar sonucu pratik oyunların ortaya çıktığını belirterek, çocuklara dikkat, hafıza, akıl yürütme, görsel algı, disiplin ve sorun çözmenin müfredat çalışması içinde sunulacağını söyledi.
     Gergerlioğlu, Akıl Oyunları Akademisinin çocukların her geçen gün artan bilişsel fonksiyonlarının geliştirilmesi ihtiyacına yönelik olduğunu vurgulayarak, farklı kategorilerdeki oyunlar ile çocukların gelişiminin oyun rehberlerinin gözetiminde sağlandığını kaydetti.
     Mantık yürütme, sorun çözme, görsel ve geometrik algı, hafıza ve dikkat bölümlerine ayrılmış çalışmada, her oyun sonrası oyun değerlendirme formu ile velilerin bilgilendirildiğini anlatan, Gergerlioğlu, şunları söyledi:
     Her bölüm öncesi anne babalara konu ile ilgili teorik bir sunum yapılmaktadır. Her bölüm sonrası oyun rehberimiz, çocuğumuzun zihinsel gelişimi hakkında anne baba ile yüz yüze görüşme yoluyla bir toplantı yapmaktadır. Akıl Oyunları Akademisi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü eğitimini almış çocuk gelişimi öğretmenleri tarafından en az 3, en fazla 6 kişilik özel sınıflarda itina ile çalışmamız yürütülmektedir. Yeni dönem kayıtlarımız devam etmektedir. Velilerimize uygun seans saatlerinin belirlenmesinde başvuruda geç kalınmaması önemlidir dedi.
     Gergerlioğlu, çocukları eğlendirirken öğretmeyi hedeflediklerini de dile getirerek, Projenin sahibinin Uludağ Üniversitesi psikologlarından Mücahit Gültekin olduğunu ifade etti.
     Projenin teorik çalışmalarının, 6-7 yıl sürdüğüne dikkati çeken Gergerlioğlu, Ekim ayında başlayacak ve 8 ay boyunca kesintisiz sürecek eğitimlerin haftada bir defa 80 dakikalık derslerle verileceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Akıl Oyunları Akademisi, yeni dönem eğitimlerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER