Akkuyuda kurulacak nükleer santral

Akkuyuda kurulacak nükleer santral -Mersin Nükleer Karşıtı Platformunca, santralin yapılacağı Büyükecelide kefenli eylem yapıldı


MERSİN (A.A) - Mersin Nükleer Karşıtı (NKP) Platformunca, santralin yapılacağı Büyükeceli beldesinde kefenli eylem yapıldı.
     Mersin NKPden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Beldesinde kurulan Çadır Kampta yer alan nükleer karşıtları, giydikleri temsili kefen ve taşıdıkları Nükleer santral istemiyoruz yazılı pankartla belediye binası yanındaki Akkuyu NGS Toplumsal Bilgilendirme Merkezine kadar yürüdü.
     Mersin NKP dönem sözcüsü Sabahat Aslan, burada yaptığı açıklamada, bölgede yapılmak istenen Akkuyu Nükleer Santral Projesinin halkın iradesine rağmen devam ettiğini öne sürdü.
     Akkuyunun deprem riski altında bulunduğunu ve kamuoyunun bu konuda yanlış bilgilendirildiğini iddia eden Aslan, şunları kaydetti:
     Yeni yayınlanan deprem haritasında Akkuyu sahası deprem bölgesi dışında gösterilmeye çalışıldı. Oysa yakın bir zamanda Akdeniz açıklarında 6 şiddetinde meydana gelen deprem, başta Akkuyu olmak üzere bütün Akdeniz bölgesinde hissedildi. Japonyadaki Fukuşima Nükleer Santrali deprem merkezine 190 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen yaşanan kaza dünyayı büyük bir radyasyon felaketine dönüştürmüştür.
     Öte yandan Akkuyu Nükleer Santrali Projesi tamamen dışa bağımlıdır. Teknolojisi, çalışacak tüm personeli ve ham maddesi Rusyadan sağlanacak olan santral bizim enerji problemimize de çare olamayacaktır. Santralin maliyetinin 20 milyar dolardan 25 milyar dolara çıkması kamu kaynaklarımızı zarara uğratacağının bir göstergesidir. Bu nedenlerle Akkuyu Nükleer Santral Projesinden vazgeçilmesini talep ediyoruz.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Akkuyuda kurulacak nükleer santral Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER