Aksaray İl İstihdam ve Mesleki Eğitim

Aksaray İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı


AKSARAY (A.A) - Aksaray İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Aksaray Valisi Selami Altınok başkanlığında toplandı.
     Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, istihdamın arttırılması, nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması için yapılacak çalışmalar ve 2012 yılı faaliyetlerini değerlendirildi.
     Altınok, buradaki konuşmasında, Aksarayda her alanda yetişmiş nitelikli elemanların istihdam edilerek iş gücüne katılması gerektiğini, bu noktada mesleki eğitim faaliyetlerini artıracaklarını söyledi.
     Aksarayın sanayi ve tarım kenti olmasının yanında, kültür ve turizm alanında da büyük potansiyeli olduğunu vurgulayan Altınok, şunları kaydetti:
     Aksaraydaki hızlı gelişim ve kalkınma göstergeleri yeni yatırımlarla daha da iyiye gidiyor. Bu gelişmeye paralel olarak nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması için yeni çalışmalar içindeyiz. Aksaray Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü verilerine göre, bu yıl Eylül ayı sonuna kadar yaklaşık 700ü kadın, 2 bin 300 kişi işe yerleştirildi. Bu sayının daha da arttırılması için gayret göstereceğiz.
     Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde son 1,5 ay içinde 330 dönüm yeni parsel tahsisi yapıldığını ifade eden Altınok, yatırımcıların önümüzdeki aylardan itibaren yüzlerce yetişmiş nitelikli işçiye ihtiyaç duyacağını, bu taleplerin karşılanması için mesleki eğitim faaliyetlerinin artırılacağını belirtti.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Muzaffer Çağlıyaner
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Aksaray İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER