Aksaray Üniversitesine hayırsever desteği

Aksaray Üniversitesine hayırsever desteği -Üniversitede kurulacak Veterinerlik Fakültesinin Altuntaş Grup tarafından yaptırılması için protokol imzalandı -Aksaray Valisi Altınok: Aksaraydan kazanan hayırseverlerimiz Aksaray


AKSARAY (A.A) - Aksaray Üniversitesine yeni kurulacak Veterinerlik Fakültesini Aksaraylı iş adamlarından Osman Altuntaşın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Altuntaş Grup yaptıracak.
     Aksaray Üniversitesi Senato Salonunda düzenlenen törenle fakültenin yapım işinin protokolü imzalandı.
     Törene Aksaray Valisi Selami Altınok, Aksaray milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Altuntaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Altuntaş, AK Parti Aksaray İl Başkanı Fatih Yıldırıcı ve davetliler katıldı.
     Vali Altınok törende yaptığı konuşmada, Türkiyenin hızlı bir şekilde geliştiğini, bununla birlikte Aksarayın da aynı hız ve ivme ile gelişmekte olduğunu söyledi.
     Şehrin üniversitesinin de çok hızlı ve kaliteli bir gelişim gösterdiğini ifade eden Altınok, şunları kaydetti:
     Sadece kamu kaynakları kullanılarak arzu edilen gelişmenin sağlanması mümkün olmadığı için Aksaraydan kazanan hayırseverlerimizden ve iş adamlarımızdan da katkı bekliyoruz. Aksarayda ilköğretim ve orta öğretim konusunda ve diğer alanlarda yatırım yapmış, katkı yapmış 50ye yakın hayır sahibi var. Bu noktada Aksaraydan kazanan hayırseverlerimiz Aksaraya borcunu ödüyor
     Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar da Aksaray Üniversitesinin Türkiyenin en hızlı büyüyen üniversitelerinden olduğunu dile getirdi.
     1,5 yıl önce 4 olan fakülte sayımız 8e, 8 bin 200 olan öğrenci sayımız 13 bine çıktı. Yeni fakültelerimizle birlikte öğrenci sayımız 20-25 bine çıkacak diyen Acar, bu rakamların üniversitenin hızlı büyümesine işaret ettiğini vurguladı.
     Veterinerlik Fakültesi binasının Altuntaş Grup tarafından 2 yıl içinde tamamlanacağını anlatan Acar, Biz de hemen akademisyen ve diğer altyapı çalışmalarını tamamlayıp fakültemize öğrenci alacağız dedi.
     Altuntaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Altuntaş ise bir ülkenin ve şehrin gelişmesinin sanayi ve eğitimden geçtiğine dikkati çekti.
     Eğitim konusunun ne kadar önemli olduğunu iyi bildiklerini aktaran Altuntaş, Yer teslimi yapıldıktan sonra temelini atarak, kısa sürede inşaatı tamamlayıp Veterinerlik Fakültesini hizmete sunmak istiyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından hazırlanan protokol Acar ve Altuntaş tarafından imzalandı.
    
     Muhabir: Adem Koçak
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Aksaray Üniversitesine hayırsever desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER