Akşehir, Turizm Vadisine kavuşuyor

Akşehir, Turizm Vadisine kavuşuyor -Belediye Başkanı Oğul: Akşehir Çayının Kent Ormanından Tekke Köyüne kadar olan kısmı da ıslah edilip istinat duvarları yapılması durumunda Tekke Köyünü de Nasreddin Hoca Köyü olarak aça


KONYA (A.A) - Nasreddin Hocası, tarihi evleri ve sokakları, ünlü kirazı ve bilinmeyen birçok tarihi ve doğal güzelliği ile Akşehir, turizmcilerin yeni gözdesi olacak.
     Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehirin turizmden daha fazla yararlanması amacıyla yeni bir çalışma başlatarak, Akşehir Turizm Vadisi projesini hazırladı.
     Akşehir Çayının kent merkezinden geçen 4 kilometrelik bölümün her iki yakasını Turizm Vadisi olarak projelendirdiklerini ifade eden Oğul, şunları kaydetti:
     Akşehir Çayının yukarıya çıkış istikametinde sağ taraftan gidiş, sol taraftan geliş olmak üzere ulaşım planlaması yaptık. Planladığımız bu yolun büyük kısmını açtık. Akşehir Çayı kenarındaki iş yerlerini yıktık. Vadinin proje ve istimlak çalışmaları tamamlandı. Yollar açıldı. İstinat duvarları yapıldı. Akşehir Çayı ıslah çalışmaları, istinat duvarları ve duvarlar üzerindeki ferforjeler de takılarak tamamlandı. Açılan yolların alt yapıları, yürüyüş yolları ve ulaşım yolları granit ve kilitli taş ile kaplanarak tamamlandı.
     Nasreddin Hoca Türbesi önünü taşıt trafiğine kapatmak suretiyle, bu alanda Nasreddin Hoca Konağını inşa ettik. Konağın altında hatıra eşya satan iş yerleri, Turizm Enformasyon Bürosu, Zabıta Bürosu, Akşehir Belediyesi AKMEK kurslarında üretilen eşyaların satılacağı satış reyonu ve Akşehir Halk Eğitim Merkezinde üretilen eşyaların satılacağı satış merkezi açıldı.
    
     -Nasreddin Hoca Köyü-
    
     Akşehir Çayının Kent Ormanından Tekke Köyüne kadar olan kısmı da ıslah edilip istinat duvarları yapılması durumunda Tekke Köyünü de Nasreddin Hoca Köyü olarak açacaklarını anlatan Oğul, şöyle devam etti:
     Bu konuda DSİnin çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz. Sel ve heyelanla yok olan Köyceğiz Mahallesini yeniden turizm alanı olarak düzenleyeceğiz. Bu 4 kilometrelik Akşehir Çayı kıyısındaki Turizm Vadisine, bir teleferik sistemi kurarak, bu vadiyi turizmciler için daha cazip hale getirme projelerimiz sürmektedir.
    
     Muhabir: Bayram Uygun
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Akşehir, Turizm Vadisine kavuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER