Akyazıda Kutlu Doğum programı düzenlendi

Akyazıda Kutlu Doğum programı düzenlendi -AKEGDER tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programına katılan vatandaşlara, kutsal mekanların görüntüleri izletildi


SAKARYA (A.A) - Akyazı Eğitim ve Sosyal Hayatı Destekleme Derneği (AKEGDER) tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programında, vatandaşlara, kutsal mekanların görüntüleri izletildi.
     Akyazı Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Kutsal Mekanlara Manevi Yolculuk programında vatandaşlara, Mekke ve Medinedeki tarihi yapılar ve Hac görevi sırasında yapılması gerekenler sinevizyon eşliğinde gösterildi.
     Programda konuşan Yazar Halit Akçor, her Müslümanın kutsal toprakları ziyaret etmek istediğini anlattı.
     Akçor, bir hadiste Kabrimi ziyaret eden kimse için kıyamet günü şefaatçi olmak benim üzerime vazifedir denildiğine işaret ederek, şunları söyledi:
     Her Müslümanın gönlünde, bir gün Hacca veya Umreye gidip Beytullaha yüz sürmek, Arafatta vakfe yapmak, Resulullahın huzuruna çıkmak ve kutsal mekanları ziyaret etme arzusu ve iştiyakı yatar. Yarın öbür gün Mekkeye gittiğinizde oradaki kutsal mekanları bilmeniz sizin için önemli.
     Oraya bilerek giderseniz her adımınızı bilerek atacaksınız. Hangi peygamberin kabrinin yanında olacağınızı bilerek dolaşacaksınız. Kabenin tavaf alanında 70 peygamberin kabri var. Bunu bilen kişinin tavafıyla bilmeyenin tavafı aynı olmaz.
    
     Muhabir: Sezai Yolcuoğlu - Mehmet Özcan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Akyazıda Kutlu Doğum programı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER