Alan bazlı gelir desteği ödemeleri

Alan bazlı gelir desteği ödemeleri -Perşembe Ziraat Odası Başkanı Soydan: Destekten yararlanmak isteyen üreticilerimiz evraklarını 30 Nisan tarihine kadar teslim etmeleri gerekiyor


ORDU (A.A) - Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, destekten yararlanmak isteyen üreticilerin evraklarını 30 Nisan tarihine kadar bağlı bulundukları il ve ilçe tarım müdürlüklerine teslim etmeleri gerektiğini söyledi.
     Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu kararı ile alan bazlı gelir desteği ödemelerinin üç yıl daha devam edeceğini anımsattı.
     Alınan karar sonrası üreticilerin destekten yararlanabilmeleri için evraklarını 30 Nisan tarihine kadar bağlı bulundukları il ve ilçe tarım müdürlüklerine teslim etmeleri gerektiğini ifade eden Soydan, şöyle konuştu:
     Geride kalan 2012 yılı ödemeleri için destekten yararlanmak isteyen üreticilerimiz evraklarını 30 Nisan tarihine kadar bağlı bulundukları il ve ilçe tarım müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. Bunun sonucunda başvuruda bulunan üreticilerimiz 2012 yılı için dekar başına 150, 2013 yılı için 160, 2014 yılı için ise dekar başına 170 lira destek alacak. Ödemelerin hangi tarihte yapılacağı için şuan bir bilgi yok. Ancak ödemelerin fındık hasadına kadar yapılması çiftiler adına en doğrusu olacaktır
    
     - Aynı binada hizmet devam ediyor-
    
     Soydan, Türkiye Ziraat Odaları Birliğince tüzel kişiliği sona erdirilen Ordu Ziraat Odasının Perşembe Ziraat Odasının temsilciliği olarak aynı binada hizmet vermeye devam ettiğini de vurgulayarak, Ordu Ziraat Odasına bağlı bulunan üreticilerimiz daha önceden olduğu gibi işlemlerini yine mevcut binada yaptırmaya devam edebilirler. O yönde her hangi bir sıkıntı yok. Aynı personelle, aynı binada hizmet devam ediyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Alan bazlı gelir desteği ödemeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER