Alanyadan Ercişe kardeşlik köprüsü

Alanyadan Ercişe kardeşlik köprüsü -"Doğudan Batıya Kardeşlik Köprüsü" projesi kapsamında Alanyadan Ercişe gelen aileler, ilçe halkına misafir oldu


VAN (A.A) - "Doğudan Batıya Kardeşlik Köprüsü" projesi kapsamında Alanyadan gelen 48 aile, Ercişli ailelere misafir oldu.
     Van-Erciş karayolundaki Deliçay balık bendi mevkisinde piknik yapan aileler, alanda bulunan asma köprü üzerinde el ele tutuşarak kardeş olduklarını ilan etti.
     Ercişli aileler, evlerinde konuk ettikleri ailelere ikramlarda bulunarak kendilerine çeşitli hediyeler verdi.
     Proje Koordinatörü Olcay Emeksiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, doğu ile batı arasında gönül köprüsü kurmak amacıyla yola çıktıklarını belirterek, Erciş ve Alanyayı kardeş etmek adına hazırladıkları projeyi hayata geçirmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.
     Proje kapsamında bu yıl doğan çocuklara "Barış" adını bırakacaklarını dile getiren Emeksiz, bin yıldır devam eden kardeşliğin bundan sonra da devam etmesi için çaba gösterdiklerini kaydetti.
     Alanyadan gelen diş hekimi Meral İşman ise proje sayesinde doğuya gelme şansı bulduğunu vurgulayarak, ilçede olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
     Ercişte yeni ailelerle arkadaş ve kardeş olduklarını anlatan İşman, "Evlerinin kapısını, sofralarını ve gönüllerini açarak bizi misafir ettiler. İnsana da bu yakışır. Kalplerimiz bir olsun diye birbirimize sarıldık. Kardeşlerimizin gözlerindeki ışıltıyı ve samimiyeti görmek her şeye değer. Buradaki kardeşlerimiz yalnız olmadığını hissetti" dedi.
     Ercişin Kozluca köyü muhtarı Resul Yıldız da yapılan ziyaretten duydukları memnuniyete değinerek, Alanyalı ailelerin Türkiyenin bir ucundan kalkıp Kozluca köyüne gelmesinin önemli olduğuna işaret etti.
     Yıldız, "Burada bir kardeşlik ve dostluk bağı var. Bu kardeşlerimizi yanımızda görünce çok mutlu olduk. Bu sevgi ve kardeşlik bağı hep sürsün. Bize misafir olan Alanyalı kardeşlerimizi en güzel şekilde ağırlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.
     Pikniğe Erciş Kaymakamı Barboros Baran ile Belediye Başkanı Züfükar Araboğlu da katıldı.
    
     Muhabir: Emre Ilıkan - Ali Dağer / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Alanyadan Ercişe kardeşlik köprüsü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER