Alaplı Kaymakamı Malğaç:

Alaplı Kaymakamı Malğaç: -Yarın bir deprem olsa bir kişini parmağı kırılsa bunu hesabını benden sorarlar


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Yarın bir deprem olsa bir kişini parmağı kırılsa bunu hesabını benden sorarlar dedi.
     Malğaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1985den sonra çeşitli tarihlerde meydana gelen sel, heyelan ve deprem gibi afetlerde ağır ve orta derecede hasar görmüş ve bunu karşılığında yardım almış konutlara, o dönemde 1 aylık itiraz süresi tanındığını o sürede kimsenin itiraz etmediğini anlaşıldığını söyledi.
     Kanunen heyelan olan bölgede yerleşim yerini olmasının sakıncalı olduğunu ifade eden Malğaç, şöyle konuştu:
     İlçemizde 90 yıllarda deprem, heyelan ya da sel baskınlarında zarar görmüş konutların, bunu karşısında destek almış vatandaşların konutlarının yıkılması yönünde afet müdürlüğü başkanlığından tebligat ulaştı. Bizde o yazıları muhtarlara tebliğ yaptık. Bu şahısların evlerini yıkılması gerekiyormuş diye. Bu noktada vatandaşlar da Bu zamana kadar yıkılması gereken evimde oturuyorum. Ne evim yıkıldı, ne bu zamana kadar gelip kimse sordu, ne de gerekli incelemeler detaylı olarak yapıldı diyorlar. Bunu şu anda demenin bir faydası yok. Bu, o zaman yapılması gereken bir itirazdı. O zamanda 1 ay bir itiraz süresi vardı.
     Sonuç olarak evinizin orta ya da ağır hasarlı olduğu tespit edilmiş. Kanunen heyelan olduğu yerlerde yerleşim olmaması gerekiyor. Vatandaşlar şu anda itiraz ediyorlar. Onların itirazlarını gerekli yerlere gönderiyoruz. Bizim verdiğimiz bir süre var. Bu süre sonunda yıkılacak evler var. Ancak devletin verdiği bir karar. Yarın bir deprem olsa bir kişini parmağı kırılsa bunu hesabını benden sorarlar.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Alaplı Kaymakamı Malğaç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER