Alaşehirde meydana gelen jeotermal patlaması

Alaşehirde meydana gelen jeotermal patlaması -Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz: Basınç sıkışmasından meydana gelen sıcak su fışkırması sadece üzüm bağlarına zarar verdi


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Alaşehirde özel bir firmanın jeotermal çalışmaları sırasında, basınç sıkışmasından dolayı meydana gelen patlamalar neticesinde fışkıran sıcak suyun sadece üzüm bağlarına zarar verdiğini söyledi.
     Daşöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamalar nedeniyle sıcak suyun fışkırdığı Alkan köyü Muratlar mevkiinde, şirketin yaşanan problemi gidermek için çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Firmanın Amerikadan uzmanlar getirdiğini aktaran Daşöz, Sürekli bununla ilgili bir mücadele yapılıyor. Oradaki kaymakamlığımızda konuyu yakından takip ediyor dedi.
     Vali Daşöz, şöyle konuştu:
     Basın sıkışmasından meydana gelen sıcak su fışkırması sadece üzüm bağlarına zarar verdi. Firma, suyun etrafa vereceği zararların hepsini karşılamayı taahhüt ediyor. Önlemek içinde hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki uzmanlar ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalışıyorlar. Amerikalı uzmanda şu an bölgede çalışıyor. Onların önerileri doğrultusunda çalışmalarını yürütüyorlar. Şu ana kadar oradaki arazilere yönelik, yani bağlara yönelik bir zarar söz konusu. Bizim arkadaşlarımızda o tespitleri yapıyor. Şu anda kaymakamlık, firma yetkilileri ve Özel İdarenin tespitlerine göre cana yönelik bir tehlike yok. Sadece bölgenin bağlık olmasından dolayı mala yönelik, yani oradaki bitki dokusuna yönelik bir zarar var. Bir de o atıkların tahliyesiyle ilgili oradaki kanallarda yapılacak çalışmalar var.
     Daşöz, bugün itibariyle fışkıran suyun şiddetinin azaldığını sözlerine ekledi.
     (MY-RMZ)
<< Önceki Haber Alaşehirde meydana gelen jeotermal patlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER