Alexin golü fanatik binada

Alexin golü fanatik binada -Kastamonunun Cide ilçesinde amca ve yeğeni tarafından Fenerbahçenin renklerine boyanan 3 katlı sarı lacivert bina, görenleri şaşırtıyor -Binanın dış cephesine yerleştirilen panolarda, Türk Te


KASTAMONU (A.A) - Sinan Özmüş - Kastamonunun Cide ilçesinde amca ve yeğeni tarafından Fenerbahçenin renklerine boyanan 3 katlı sarı lacivert bina, görenleri şaşırtıyor. Binanın dış cephesine yerleştirilen panolarda, Türk Telekom Arenada 2011de oynanan ilk Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, konuk takımdan Alexin attığı galibiyet golünün karikatür ve fotoğrafları yer alıyor.
     Cide ilçesine 17 kilometre uzaklıktaki Sakallı köyünde Ali Menginin annesi 84 yaşındaki Hayriye Mengi ile oturduğu 3 katlı bina, dış cephesindeki renklerle köydeki diğer evlerden ayrılıyor.
     Ali Mengi ve yeğeni Hüseyin Mengi tarafından 2 yıl önce sarı lacivert renklere boyanan bina, daha sonra Fenerbahçenin Galatasarayın yeni stadı Türk Telekom Arenada kazandığı 2-1lik galibiyetini gösteren karikatür ve fotoğraflardan oluşan panoların eklenmesiyle, vatandaşların ilgi odağı haline geldi.
    
     -Önünde fotoğraf çekiyorlar
    
     Ali Mengi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbulda yaşayan ve Fenerbahçe taraftarı yeğeni Hüseyin Menginin teklifi üzerine, 2 yıl önce Sakallı köyündeki 3 katlı binayı Fenerbahçenin sarı lacivert renklerine boyatmayı kabul ettiğini söyledi.
     Türk Telekom Arena Stadında 18 Mart 2011de oynanan ilk Galatasaray-Fenerbahçe derbisini Fenerbahçenin kazanması üzerine, binaya bu maçla ilgili panolar koymaya karar verdiklerini ifade eden Mengi, şöyle konuştu:
     Türk Telekom Stadı yapıldığı zamanlarda, Cem Yılmazın oynadığı bir reklam vardı. Mekan oynatıyor diyordu. Bizim de aklımıza da böyle bir espri geldi. Fenerbahçe, Galatasarayı Türk Telekomda ilk yenen takım olduğu için, bu ölümsüz bir eser olsun istedik. Alex ile Cem Yılmazın yer aldığı bir karikatür ile Alexin golü atma anı ve sevincini anlatan fotoğrafları binanın dışına panolarla koyduk. Güzel oldu. Gelip geçenler durup, önünde fotoğraf çekiyorlar. Soru soruyorlar. Nasıl, Fenerbahçe taraftarları önünden geçerken fotoğraf çekip, bizimle konuşuyorsa, Galatasaray taraftarları da homurdanıyorlar. Zaten maksat da o. Aramızdaki rekabetten dolayı olan bir şey.
     Mengi, evi bundan sonra da sarı lacivert boyamaya devam edeceklerini vurgulayarak, artık başka renk boyanmasının mümkün olmadığını söyledi.
    
     -Alex gitse de bizim gönlümüzde
    
     Binaya asılan panolardaki karikatür ve fotoğrafların Alexin hatırası olarak yaşayacağını vurgulayan Mengi, Alex gitse de bizim gönlümüzde. Alexin bu şekilde gitmesini istemiyordum. Normal jübilesini yapsın, o şekilde gitsin istiyorduk. Bu olmadı. Ama yine de Alex Fenerbahçeyi takip ediyor, biz Alexi takip ediyoruz diye konuştu.
     Mengi, takımın Alexin ayrılması ardından bocalama dönemi yaşadığını ve daha sonra atlattığını ifade ederek, Bu sene Fenerbahçeyi şampiyonlukta çok şanslı görüyorum diye konuştu.
    
     -Bir daha bu eve girmem-
    
     Anne Hayriye Mengi ise Uşaklığından beri Fenerbahçeyi tuttuğunu, çocuklarının da kendisinden görerek Fenerbahçeli olduğunu söyledi.
     Evi görenlerden kimisinin fotoğrafını çektiğini, kimisinin de ters ters baktığını aktaran anne Mengi, Galatasaraylı torunlarından birisinin ilk başta eve girmek istemediğini ifade etti.
     Ağabey Erdoğan Mengi ise akrabalarından sadece kendi ailesinin komple Galatasaraylı olduğunu vurgulayarak, ailenin Fenerbahçeli ve Galatasaraylı olarak ikiye bölündüğünü belirtti.
     Galatasaraylı olmaktan mutlu olduğunu vurgulayan ağabey Mengi, Kardeşimin evi olduğu için geliyorum. Ama başka bir binaya girmem. Kardeşim olduğu için, kırgınlık olmasın diye geliyorum. Yoksa, aslında gelmeyeceğim ifadesini kullandı.
     Mengi, oğlu Volkanın ilk başlarda Bir daha bu eve girmem dediğini, ancak daha sonraları girmek zorunda kaldığını kaydetti.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Alexin golü fanatik binada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER