Allgau

Allgau-Orient Dostluk ve Barış Rallisi -Ralliciler, İskenderun Limanından gemiyle İsrailin Hayfa Limanına uğurlandı


HATAY (A.A) - Bu yıl 8.si düzenlenen Allgau-Orient Dostluk ve Barış Rallisinin Türkiye etabını Hatayın İskenderun ilçesinde tamamlayan ralliciler, İsrailin Hayfa Limanına uğurlandı.
     Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye Başkanı Nadir Serin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26 Nisanda Almanyadan hareket eden konvoyun çok sayıda ülkeyi geçtikten sonra Türkiyeye geldiğini söyledi.
     Rallinin 9 bin kilometreden oluştuğunu belirten Serin, aralarında 6 engellinin de bulunduğu rallicilerin etabın 7 bin kilometresini tamamladığını kaydetti.
     Türkiye etabının İskenderun ilçesinde iki gün önce tamamlandığını ifade eden Serin, "Türkiye etabı 15 gün sürdü. 18 ili ziyaret ettik. Tarihi ve turistik yerleri gezdik. Bu rallinin amacı dünyaya barış mesajı vermek. Ralliye 20 ülkeden 117 takımda yer alan 650 rallici, 230 araçla Türkiye etabının son durağı olan İskenderuna geldi. Türkiye etabını tamamladık ve buradan İsraile geçeceğiz" dedi.
     Filistine geçip Ürdünde yarışı sona erdireceklerini vurgulayan Serin, burada her yarış arabasının üzerinde yer alan oyuncak arabaları çocuklara vereceklerini kaydetti.
     8. Allgau-Orient Barış ve Dostluk Rallisinin, Ürdünde, araçların Ürdün kraliyet ailesine teslim edilmesiyle sona ereceğini bildiren Serin, kraliyet ailesinin de kendilerine sembolik olarak vereceği devenin daha sonra uluslararası bir yardım kuruluşuna pazarlık usulü verileceğini söyledi.
     Katılımcıları uğurlayan İskenderun Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Dönmezer de barışa her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulan bu günlerde böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için çok mutlu olduklarını ve tüm sporcuları tebrik ettiğini dile getirdi.
     Konuşmaların ardından barışın simgesi olarak güvercin uçuran ralliciler gemiyle İsraile doğru yola çıktı.
    
     Muhabir: Ömer Soylu / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER