Alman savaş gemileri Marmariste

Alman savaş gemileri Marmariste -NATO Daimi Deniz Görev Grubu-1 bünyesinde faaliyet gösteren FGS Hessen firkateyni ve FGS Spessart akaryakıt gemisi Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Limanına geldi -Alman Komutan Tuğamiral Maltzan


MUĞLA (A.A) - NATO Daimi Deniz Görev Grubu-1 bünyesinde faaliyet gösteren Alman Deniz Kuvvetlerine bağlı FGS Hessen isimli firkateyn ve FGS Spessart akaryakıt gemisi, Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Limanına geldi.
     NATO Daimi Deniz Görev Grubu-1in Alman komutanı Tuğamiral Georg Von Maltzan, gemide düzenlediği basın toplantısında, NATOnun Akdenizde yürüttüğü terörizmle mücadele görevi Etkin Çaba Harekatı kapsamında çalıştıklarını söyledi.
     İcra ettikleri faaliyet gereği Doğu Akdenizde iki hafta süreyle görev yaptıklarını belirten Maltzan, ikmal yapmak ve askerlerin dinlenmesi için Aksaz Deniz Üssünü ziyaret ettiklerini kaydetti. Maltzan, Pazartesi günü Marmaristen ayrılarak yeniden Doğu Akdenize yöneleceklerini bildirdi.
     Etkin Çaba Harekatında iki hafta daha görev yapacaklarını anlatan Maltzan, Amacımız her türlü teröre karşı Akdeniz bölgesinde toplu halde savaşmak ve insanları terörden korumak. Bu operasyon, NATO tarafından 2002 yılından beri siyasetten bağımsız olarak devam ettiriliyor dedi.
     Deniz üssünde kendilerine gösterilen misafirperverlikten memnun kaldıklarını dile getiren Maltzan, daha önce turist olarak da geldiği Marmarisi çok sevdiğini söyledi.
     Basın toplantısının ardından firkateyni gezen gazetecilere gemi hakkında bilgi verildi. Geminin 143 metre uzunluğunda ve 17,5 metre genişliğinde olduğu belirtildi. İki gemide yaklaşık 300 askeri personelin görev yaptığı öğrenildi.
     Marmariste 3 gün kalacak savaş gemilerindeki askerlerin gruplar halinde çarşı iznine çıkacakları kaydedildi.
    
     Muhabir: Levent Kişi - Durmuş Genç / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Alman savaş gemileri Marmariste Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER