Almanyadaki yangın faciası

Almanyadaki yangın faciası -Backnang kentinde çıkan yangında ölen anne ve 7 çocuğunun memleketi olan Afyonkarahisarın Sinanpaşa ilçesinde büyük acı yaşanıyor -Nazlı Özcan Soykanın halası Nebahat Coşkun: -Onlar bize, biz onl


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Almanyanın Backnang kentinde çıkan yangında ölen anne ve 7 çocuğunun memleketi olan Afyonkarahisarın Sinanpaşa ilçesinde büyük acı yaşanıyor.
     Yangında yaşamını yitirdiği bildirilen Nazlı Özcan Soykan (40), çocukları Hatice Oruç (17), Yılmaz (14), Abdulkadir (8) İzzet (7) Yasin (6) Ahmet (3) ve Murat Soykan (6 ay) hakkında ilçeye bağlı Gezler köyünde yaşayan yakınları, köyde enerji kesintisi olduğundan sağlıklı bilgileri Almanyadaki akrabalarını telefonla arayıp almaya çalışıyor.
     Nazlı Özcan Soykanın halası Nebahat Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğeni ve ailesinin 1962 yılında Almanyaya gittiğini, ekonomik nedenlerle yaklaşık 10 yıldır memleketine gelemediğini söyledi.
     Onlar bize, biz onlara hasret yaşadık diyen Coşkun, şöyle konuştu:
     Yeğenim ve çocukları yakılarak öldürüldü. Resmen onları yaktılar. Ölen öldüğüyle, öldüren de öldürdüğüyle kalıyor. Sahiplenmiyorlar. Orada yalnızlığın, sahipsizliğin ne demek olduğunu ben de bilirim. Almanyada ben de kaldım, vatan, millet hasreti orada anlaşılıyor. Orada onları cayır cayır yaktılar. Ben bunu bir doğal ölüm olarak görmüyorum, cinayettir, çocuk katliamıdır. 7 çocuk... En küçüğü 6 aylık. Bunlar bağıra bağıra öldüler.
    
     -Başbakan Erdoğandan destek istediler-
    
     Coşkun, olayı tesadüfen öğrendiklerini anlatarak, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğandan bu konunun çözülmesi için destek istiyorum. Başbakanımız bunun peşini bırakmasın, katilleri Merkele aratsın. Orası Avrupanın, demokrasinin beşiği, göstersinler insana saygıyı diye konuştu.
     Amca Şükrü Özcan ise olayı tesadüfen öğrendiklerini, cenazenin köyde defnedileceğini ancak Türkiyeye cenazelerin ne zaman geleceğinin belli olmadığını bildirdi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Almanyadaki yangın faciası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER