Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Cankaloğlu:

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Cankaloğlu: -Öğrenci harçları tamamen kaldırılsın


EDİRNE (A.A) - Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Öğrenci harçları tamamen kaldırılsın dedi.
     Cankaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 27 Ağustosta Bakanlar Kurulu karalıyla üniversitelerin birinci öğretimleri ve açık öğretim fakültelerindeki katkı paylarının kaldırılması kararının alındığını hatırlattı.
     Bakanlar Kurulunun katkı paylarına ilişkin kararının ikinci öğretimleri de kapsaması gerektiğini savunan Cankaloğlu, İkinci öğretimde okuyan öğrenciler, bu eğitim öğretim döneminde harçları vermeye devam edecektir. Bu durum ikinci öğretimde okuyan ve okuyacak öğrencilere büyük bir külfet olacaktır. Öğrenci harçları tamamen kaldırılsın ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
    
    
    
    
    
    
    
    
     ÖĞRENCİ HARÇLARI TAMAMEN KALDIRILSIN
    
    
     27 Ağustos 2012 tarihinde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararla üniversitelerin birinci öğretimleri ve açık öğretim fakültelerinde okul harçları kaldırılmıştır. Alperen Ocakları olarak bundan büyük bir memnuniyet duyduğumuzu özellikle ifade etmek isteriz. Bu kararla, üniversite öğrencilerinin bu konudaki talebi yerine getirilmiş oldu.
    
     Bakanlar Kurulu-ndan çıkan karar üniversite öğrencilerinin yalnızca bir kısmını sevindirmiştir. Uygulamanın ikinci öğretimde okuyan öğrencileri de kapsayacak şekilde düzenlenmesi yaşanan sevinci tüm öğrencileri kapsar hale getirecektir.
    
     Hükümetin, çıkarmış olduğu kararnameye ikinci öğretim öğrencilerini de dâhil etmesi halinde, yapılan düzenleme tam manası ile hedefine ulaşmış olacaktır.Çünkü yapılan düzenleme ikinci öğretim diye sınıflandırdığımız hem çalışıp hep okuyan maddi durumu yetersiz, asıl ihtiyacı olan öğrencilerin harçlarını kaldırmadı. Yüksek rayiç bedeli ile bu eğitim ve öğretim döneminde de öğrenciler harçlarını vermeye devam edecektir.Bu durum ikinci öğretimde okuyan ve okuyacak olan öğrencilere büyük bir külfet olacaktır.
    
     Adı Adalet Ve Kalkınma Partisi olan iktidarın, adına yakışır bir şekilde adil olmasını, bir an önce bu ayrıcalığın giderilmesini, ikinci öğrenimdeki harçların kaldırılarak, bu yanlışın düzeltilmesini istiyoruz.
     Bizim isteğimiz, birinci öğretim gibi ikinci öğretim harçlarının da tamamen kaldırılması yönündedir.
    
    
     ALPASLAN CANKALOĞLU
     ALPEREN OCAKLARI EDİRNE ŞUBE BAŞKANI
<< Önceki Haber Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Cankaloğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER